Terrassa

Porcs senglars en ple centre de Terrassa

Els animals han estat vistos aquest dimarts de matinada a la Rambla d’Ègara

No és el primer cop que passa, però tampoc és habitual. Diversos porcs senglars han estat vistos aquest dimarts de matinada passejant-se pel centre de Terrassa. Els exemplars han estat captats a la Rambla d’Ègara, entre els carrers de Pare Llaurador i Volta i la Rasa.

La Policia Municipal, que ha detectat la presència dels animals a la 1 hores, ha conduït els senglars a una zona boscosa de Can Boada, segons testimonis.

La presència de senglars és cada vegada més habitual en àrees urbanes i periurbanes perquè identifiquen els espais humanitzats com àrees segures on aconseguir fàcilment els aliments. A Terrassa, els albiraments de senglars a la via pública han augmentat en els últims anys, passant dels 22 del 2017 als 39 del 2021, la qual cosa suposa un increment del 77,27%.

En altres ocasions, s’han vist animals d’aquest tipus als sectors de Mossèn Homs, Can Boada, la Cogullada, entre Can Trias i el Roc Blanc, a la carretera de Rubí o a l’avinguda del Vallès, entre altres zones, però fa dos anys també se’n va veure un a la part baixa de la Rambla, tocant a la rambleta del Pare Alegre.

En diversos casos, animals d’aquesta espècie han estat involucrats en accidents de trànsit.

To Top