Terrassa

El PSC Terrassa aposta per fer un Palau de Congressos

Els socialistes proposen més places d’aparcament comercial i agilitzar tràmits administratius

Carlota Menéndez, Eva Candela i Aleix Pérez, a la plaça de Ca n'Anglada

El més important és saber cap a on anem, treballar amb anticipació “i sense precipitació”. El PSC Terrassa diu que precisament el govern de Jordi Ballart ha actuat amb precipitació i ha deixat en el calaix diversos projectes per dinamitzar el comerç de proximitat. Els socialistes han resumit aquest dimarts les seves propostes en aquest àmbit i han anunciat que estudiaran crear més aparcament per a vehicles en els eixos comercials i agilitzaran els tràmits administratius per a comerciants. I que es posaran a la feina per construir un Palau de Congressos que serveixi també com a recinte firal.

Carlota Menéndez, número tres en la llista, ha participat en l’acte sobre comerç, a la plaça de Ca n’Anglada, al costat de l’alcaldable, Eva Candela, i Aleix Pérez, membre del PSC i comerciant del barri. Menéndez ha destacat “la gran importància del comerç de proximitat per a la qualitat de vida”. En quatre anys, el govern municipal “no ha pres cap decisió clara i contundent” en aquest àmbit. Ha actuat “sense estratègia, sense marcar la direcció”, sense ajudar el comerç “per garantir la seva viabilitat”.

Paralització

Després de la pandèmia l’executiu de Ballart va actuar “tard i malament”. Menéndez ha posat com a exemple una proposta del PSC “que va estar parada entre el 2020 i el 2022”. Segons la candidata, “s’ha deixat de banda a les associacions” i prova d’això és el procés de dissolució que afligeix a la del barri on s’ha dut a terme la compareixença, Ca n’Anglada El Tomb, “per falta de col·laboració de l’administració”.

Els socialistes han denunciat la paralització de les obres de pavimentació de tot el recinte del Mercadal Martí l’Humà a l’avinguda de Béjar i la del Pla Director de Mercats, “que es va aprovar amb el socialista Alfredo Vega en el govern i que Ballart ha deixat en un calaix, amb el perjudici que això pot generar a les famílies implicades”

“Cal actuar, cal decidir. No hi ha qualitat de vida sense comerç de proximitat. I cal treballar amb els comerciants, tots junts”, ha recalcat Carlota Menéndez.

Entrada del Recinte Firal, al passeig del Vint-i-dos de Juliol

El PSC, segons Eva Candela, té clar el seu model de ciutat, i té clara la importància del comerç pel seu impacte econòmic i en creació d’ocupació, “i perquè fomenta la convivència en els barris. Si hi ha comerços oberts, hi ha barris més tranquils”. Els socialistes insisteixen en la necessitat d’analitzar com millorar l’aparcament en zones comercials i a agilitzar els tràmits administratius, “molt feixucs i llargs”.

Proposen també un Pla Director de Modernització del Comerç per digitalitzar-lo. “Ara el govern municipal l’ha licitat, després de quatre anys”. La candidatura de Candela advoca per la consolidació de les Àrees de Promoció Econòmica Urbanes per potenciar “la cooperació entre l’Ajuntament i els eixos comercials”. S’ha desplegat una prova pilot d’àrea de promoció al Centre, però els socialistes tenen la sensació que l’administració municipal “no ajuda”. Els comerciants “no poden fer-ho sols” i el consistori “ha de liderar aquests projectes i fer de frontissa, amb pressupost i eines de gestió”.

Candela ha afegit que, després de la recepció de dos milions d’euros per modernitzar el Mercat de la Independència, “cal modernitzar el de Sant Pere“. El PSC, recorda la candidata, ja va mantenir reunions amb veïns i comerciants quan estava en el govern “per transformar els voltants del mercat”.

L’equip socialista s’ha mostrat partidari de fomentar la celebració de fires i esdeveniments, com el Gastroart que es duia a terme a la rambla de Francesc Macià i que sembla haver passat a millor vida. L’aposta per un Palau de Congressos ha de ser decidida: “Primer caldrà adequar el recinte firal existent i, en paral·lel, treballar en un projecte nou a mitjà i llarg termini”. On? “Cal estudiar la seva possible ubicació i les ajudes per construir-lo, però cal començar ja”. Es podria analitzar la seva construcció “en alguns dels sectors en desenvolupament”.

El PSC Terrassa aposta per fer un Palau de Congressos
To Top