Terrassa

La Toka Merkat obre portes

La jornada durarà tot el cap de setmana i els assistents podran comprar roba de marques d’autor, gaudir de música i menjar

Sisena edició de La Toka Merkat a la Pineda del Mas Bonvilar

La Toka Merkat ha obert les portes a les 11 del matí. La ubicació escollida per aquesta sisena edició ha estat la Pineda del Mas Bonvilar, un ampli espai en el qual els assistents poden passejar, seure a prendre begudes i menjar al mig de la natura. El temps està de moment acompanyant a la jornada, que des de l’obertura ha anat rebent a famílies i amics. Només entrar al mercat, una carpa recull algunes de les botigues i marques d’autor exposades. Al costat, una zona “chillout” amb piscina agrupa alguns altres assistents. Al final de l’espai, el grup de música Lisi Band es fa fotos i es prepara per tocar versions en directe a la 13 h.

Anna i Carme aquest dissabte a La Toka Merkat

“Ens està semblant molt bé el mercat, la veritat és que amb la previsió de temps pensàvem que el terra seria nefast i al contrari, es pot caminar bé i és molt ampli”, expliquen l’Anna i la Carme, dues amigues que han comprat al Toka Merkat. “De totes les edicions a les quals he anat, aquesta és la millor”, asseguren convençudes. “Coneixíem les marques de la Txell MirasSublim i Josep Abril”, explica l’Anna. “Ara ens quedarem a prendre alguna cosa, ja que el temps ens acompanya”, indiquen les dues.

Mercedes i Isabel aquest dissabte a La Toka Merkat

La Mercedes i la Isabel són dues amigues que també han vingut a la Toka Merkat. “És el primer any que venim i tot i que pensàvem que això seria més gran, el lloc és molt agradable i pots mirar les coses amb calma”, explica la Isabel. “Sí que és veritat que la ubicació està una mica lluny i hem trigat a arribar”, afegeix la Mercedes. Les dues amigues asseguren que estan contentes que finalment hagi fet bon temps i s’hi quedaran una estona més.

L’Estefania i l’Adel aquest dissabte a La Toka Merkat

L’Estefania i l’Adel són una parella que ha vingut des de Lleida per veure el mercat. “És la segona vegada que venim i a mi m’encanta, venim de Lleida expressament, fem dues horetes de camí, però ens agrada molt”, assegura l’Estefania. “Aquest espai és una passada, coneixíem les marques Sublim, les bosses de Babau i Who Barcelona”, explica l’Estefania. “I també coneixíem Killing Weekend“, afegeix l’Adel. La parella, que ha comprat, tenen pensat quedar-s’hi aprofitant el viatge. “Ens quedarem a dinar i passarem el dia”, conclouen els dos.

Dissenyadors locals

Fem una volta per l’espai i parlem amb alguns dels dissenyadors de moda que exposen la seva marca. La Toka és un referent pels dissenyadors locals, amb èmfasi en la producció local, artesanal,  amb proveïdors de proximitat.

La marca Inirt aquest dissabte a La Toka Merkat

Inirt és Trini a la inversa, com es deia la meva mare, i la meva filla li ha volgut retre homenatge perquè va ser ella qui la va ensenyar a teixir i cosir”, ens expliquen. Inirt Atelier by Aida és un projecte familiar que porten mare i filla. Fan bolsos i bosses d’edició limitada i atemporals, i aquest dissabte exposen per primera vegada la marca a La Toka Merkat. “Nosaltres fem un tipus de bolso a mà, amb la particularitat de posar neoprè 3D entre els teixits”. D’aquesta manera, expliquen, “permet treballar teixits de molta fantasia, brodats, tallats, serrells… I això fa que el neoprè 3D li doni volum sense portar pes”. La marca és intergeneracional, “tant ho pot portar una noia jove com una senyora més gran”, asseguren a Inirt.

Ona Torras, de la marca Babau, aquest dissabte a La Toka Merkat

Babau és una altra de les marques que s’exposen per primera vegada aquest dissabte a La Toka Merkat. “La marca està creada a Terrassa i nosaltres produïm en un taller propi i en un altre d’extern”, explica Ona Torras, una jove de l’equip de marca. “Tots els materials són d’aquí o del continent europeu”, indica Torras, assegurant que “els dissenys han de tenir uns valors d’acord amb el medi ambient, gran qualitat en el producte i reutilització de materials”. Les bosses de la marca estan pensats per a tothom. “L’oferta que tenim és molt àmplia, tenim bolsos de totes les mides i dissenys variats”, asseguren a Babau.

Xavier Martínez, creador de Killing Weekend, aquest dissabte a La Toka Merkat

Per la seva banda, Killing Weekend torna amb la seva moda i dissenys a La Toka Merkat. Xavier Martínez, creador de la marca, explica que la marca es basa en tres pilars. “Nosaltres fem moda d’edició limitada perquè no creiem en el sobre estoc”, indica Martínez. A Killing Weekend cada dos mesos es produeixen càpsules i no es posa gènere. “Per a nosaltres la roba és una peça de teixit que t’embolcalla el cos i si et sents còmode portant una faldilla, vestit, samarreta o dessuadora ets lliure d’escollir-ho”, assegura Xavier Martínez. A Killing Weekend tampoc hi ha talles. “Creem un ventall més ampli de patrons, de diferents tipologies més oversizes o més cenyides i així cadascú pot escollir el patró que més t’escau”, comenta Martínez.

La marca Sublime, aquest dissabte a La Toka Merkat

Sublim és una marca tradicional de família que produeix des de fa cinquanta anys i s’ha anat modernitzant amb el temps. “Fem càpsules d’edicions limitades, poc estoc per donar-li més valor a la peça”, expliquen a Sublim. “Sempre hi ha un toc de color, de fluor, que és una de les coses que ens defineix a la marca”, assenyala Julia Munyos, una de les creadores de Sublim. “És una marca unisex, no volem definir el gènere, volem que ho porti a qui li entri pels ulls i a qui li agradi com li queda posat”, asseguren. I una altra de les característiques de la marca és que treballa molt amb el punt i la tricotosa.

La jornada d’aquest dissabte finalitzarà amb una sessió de música i copes. Diumenge 21 de maig, la Toka obre a les 12 hores, i durant tot el migdia, fins a les 15 hores, es farà el “Subliminal Sundays“, amb barra, picoteig, vermuts, barbacoa i música.

La Toka Merkat obre portes
To Top