Terrassa

La CUP Terrassa proposa fer pisos als antics Jutjats de Terrassa

“Ens trobem en una situació molt greu d’emergència habitacional”, diu Jaume Bofill

Jaume Bofill durant la presentació del programa d'habitatge

Doblar el pressupost de la unitat antidesnonaments, crear una unitat de seguiment de pisos buits en mans de fons voltors, augmentar en un 10% el parc públic d’habitatge destinat a lloguer social i plantejar la transformació dels antics Jutjats de la rambla d’Ègara en un edifici d’habitatges. Aquestes són algunes de les propostes de la CUP Terrassa, presentades aquest dimecres pel seu cap de llista, Jaume Bofill.

La CUP considera una prioritat garantir el dret d’accés a l’habitatge. “Ens trobem en una situació molt greu d’emergència habitacional” mentre el preu del lloguer puja, va afirmar Bofill.

L’alcaldable va afegir: “Cal parar els peus a l’especulació i als fons voltors, perquè mentre cada setmana fan fora a 15 famílies terrassenques de casa seva, a Terrassa hi ha 1.300 pisos en estat d’abandonament i els grans propietaris acaparen 5.319 pisos, el 20% dels quals estan en mans de cinc empreses”.

Un nou Pla Local d’Habitatge

La CUP recorda que l’any 2019 es va aprovar per unanimitat el Pla Local d’Habitatge que contenia mesures com l’aplicació del 30% d’Habitatge Protegit en noves construccions: “Avui dia, tot i ser una de les promeses electorals de TxT i ERC, les noves construccions no reserven el 30% dels habitatges a habitatge protegit”.

Per a la candidatura, cal elaborar un nou Pla Local d’Habitatge, “tenint en compte que el darrer ha quedat obsolet i no dona resposta a la situació d’emergència habitacional que actualment viu la nostra ciutat”. Una altra proposta consisteix en crear una Taula Municipal d’habitatge “amb una participació protagonista de les entitats en defensa del dret a l’habitatge, com la PAH, el Sindicat de Llogateres i el Colectivo Sin Vivienda, i en la que també hi tinguin veu entitats socials i veïnals”.

Cessió de l’antic Palau de Justícia

El programa de la CUP inclou reclamar a la Generalitat la cessió de l’edifici dels antics Jutjats, en desús, “per recondicionar-lo per a habitatges de transició. Es tracta “d’un recurs habitacional urgent i temporal per totes aquelles persones que es troben a l’espera d’una solució residencial estable”. La CUP diu que “amb els milers d’euros que ha destinat fins al dia d’avui l’Ajuntament a pensions i hotels que no compleixen amb els requisits necessaris, ja podríem disposar de diversos equipaments destinats a habitatges de transició”.

Un altre moment de l’acte de la CUP

Un altre punt del programa refereix “l’aprovació immediata del 30% d’habitatge protegit en noves promocions i grans rehabilitacions de més de 600 metres quadrats”. La CUP també vol crear “una unitat de seguiment de pisos en mans de fons voltors per a l’elaboració d’un cens dels habitatges que fa més de dos anys que estan buits, per tal que l’Agència Catalana de l’Habitatge iniciï el pertinent procés d’expropiació temporal, tal com estableix la normativa vigent”.

La formació de l’esquerra independentista advoca per “doblar el pressupost de la unitat antidesnonaments de l’Ajuntament de Terrassa, per aturar els desnonaments mitjançant la intervenció dels serveis socials municipals” i efectuant mediació entre les entitats bancàries i els afectats per tal d’aconseguir lloguer social. Augmentar en un 10% el parc públic d’habitatge destinat a lloguer social i la creació d’una borsa de lloguer per joves és una altra proposta del programa.

La CUP Terrassa proposa fer pisos als antics Jutjats de Terrassa
To Top