Terrassa

Zapatero vol una alcaldessa per a Terrassa

Candela anuncia la construcció d’un aparcament a Sant Pere Nord

Zapatero, Candela i Salvador Illa aquest migdia a Sant Pere Nord / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Aquesta és una gran ciutat que mai ha tingut una alcaldessa, i això no ho puc acceptar així com així”. José Luis Rodríguez Zapatero, expresident del Govern d’Espanya. ha començat d’aquesta manera el seu discurs en referència a Eva Candela, la candidata del PSC a l’alcaldia de Terrassa, a la qual ha vingut aquest dimarts a donar suport en un acte celebrat a Sant Pere Nord. I la candidata, després de mostrar la seva felicitat per la presència de Zapatero, ha exhortat els votants “a no equivocar-se el 28 de maig” i, sent on era, ha anunciat la seva intenció de construir un aparcament “a preus assequibles” per pal·liar la desaparició de places d’estacionament que comportarà la construcció del parc de la República.

La continuació de les obres en aquest parc està assegurada si el PSC governa a Terrassa, ha afirmat Candela. I està assegurada també la substitució de la gespa del camp municipal de futbol de Sant Pere Nord, “no inclosa en el projecte”. Candela ha recordat que va ser amb l’anomenat “Pla Zapatero” quan “es van canviar totes les superfícies de gespa artificial dels camps de futbol de Terrassa.

“Som socialistes, sempre hem defensat un país just, d’oportunitats per a tots, en el govern d’Espanya, en les comunitats autònomes i en els ajuntaments”. A Terrassa, ha dit, “ho vam fer amb el PSC. La transformació més gran la història de Terrassa es va fer amb el PSC, pensant en cada barri i en cada racó”. La ciutat, ha afegit, “necessita tornar a pensar en gran i posar-se en marxa”. És important, segons l’alcaldable, “saber on anar i tenir projectes preparats”.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

El líder del PSC, Salvador Illa, va acompanyar Candela i Rodríguez Zapatero en l’acte, seguit per nombrosos veïns i militants socialistes i desenvolupada en la petita plaça situada entre el centre cívic President Macià i la biblioteca del districte 6. Illa ha subratllat que Terrassa, com a tercera ciutat de Catalunya en població, “no pot quedar aïllada, desconnectada”, no pot quedar-se al marge en el camí de recuperació de l’autoestima de Catalunya.

Confiança en la B-40

Illa s’ha referit a la B-40 per mostrar la seva confiança “en la paraula del president Pere Aragonès” per a la continuïtat del projecte: “Tenim paciència. En política es pot perdre tot menys la credibilitat”, ha recalcat el primer secretari del PSC, formació que, per a Zapatero, és “el gran partit de Catalunya”, el partit amb el qual “s’han assolit les més altes cotes de prosperitat” quan la comunitat tenia empenta. L’expresident ha qualificat Illa de “polític revelació de l’última dècada a Espanya”. Per a Catalunya, ha dit, “Illa ha estat un bàlsam” i la intel·ligència política del PSC ha evitat que la comunitat “seguís cap al precipici”.

La presència de Zapatero ha constituït un esdeveniment per a molts veïns de Sant Pere Nord. Alguns s’han acostat a veure l’expresident i fer-se fotos amb ell quan han sabut de la seva presència, i han aplaudit a la seva arribada al centre cívic, on la comitiva socialista s’ha reunit amb entitats veïnals i membre del partit abans de la seva compareixença pública.

Zapatero vol una alcaldessa per a Terrassa
To Top