La candidata de Terrassa en Comú Podem (TeCP), Agnès Petit, ha presentat aquest dimarts al matí les propostes de la formació en polítiques socials. La formació posa l’accent en el model de serveis socials i en l’avanç cap a la gestió pública del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).
Si entra al govern de la ciutat, TeCP avaluarà el Pla Local d’Inclusió Social i actualitzarà els mapes de vulnerabilitat. “Volem conèixer l’impacte de les polítiques socials”, ha dit Petit, que ha anunciat canvis en la gestió dels serveis socials. “Volem uns serveis socials de qualitat, que puguin fer la seva tasca comunitària i els plans de treball de casos i no siguin només una oficines d’informes familiars per accedir a prestacions”.
Els Comuns defensen que la seva presència als ajuntaments és “una garantia d’atenció als col·lectius més vulnerables”. Les desigualtats socials “afecten greument una part de la ciutadania, que no pot accedir a condicions de vida dignes, com gent gran, dones soles amb infants a càrrec, persones amb diversitat funcional o migrades amb feines precàries”, apunta Petit.
La formació proposa fomentar polítiques d’inserció social a la ciutat i enfortir les xarxes de suport comunitari. També “garantir la presencialitat en l’atenció als col·lectius més vulnerables” i situar “un punt d’atenció social integrat als centres cívics de cadascú dels districtes”.
La candidata ha recordat que el Prat, ajuntament governat pels Comuns, “és el número 3 al rànquing en inversió social dels municipis catalans, només precedit per Barcelona i Esparraguera, on ECP tenim la cartera de Serveis Socials. Terrassa és al lloc 33 d’Espanya, més enrrere que Montcada i Sabadell”. Actualment, Barcelona destina “a inversió social el doble que la mitjana catalana”, raó que, defensen els Comuns, “avala que quan governem als municipis no deixem ningú enrere”.
A Terrassa, ha afegit la cap de llista, ECP “som la garantia que posarem les persones al centre de la gestió política i que no cedirem, a les pressions dels poderosos”.
Els Comuns posen també sobre la taula de la campanya el debat de la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària. Defensa instruments de control “per garantir les condicions laborals de les treballadores” i anuncia que “avançarem cap a la municipalització del servei”, implantant un model de “superilles socials per convertir el SAD en un servei comunitari i enllaçar-lo amb tots els serveis del territori”.