Terrassa

ERC proposa remodelar l’avinguda del Vallès

Els republicans volen que la via sigui un “eix neuràlgic” amb més verd, més amable tant per als vianants com per als cotxes i licitar-ne una primera fase d’actuacions en el pròxim mandat. També proposen noves àrees de vianants als barris

L'alcaldable d'ERC, Ona Martínez, acompanyada del número 6, Alex Aranda, i el número 2, Pep Forn

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol transformar l’avinguda del Vallès en un “eix símbol de la mobilitat sostenible” que connecti la zona de baixes emissions amb les vies de gran capacitat. “L’avinguda del Vallès ha de deixar de ser una cicatriu, ha de deixar de separar els barris i convertir-se en un eix neuràlgic on s’hi pugui passejar, que sigui amable, que sigui verd, que connecti la ciutat i que també s’hi pugui circular més còmodament amb cotxe“, ha explicat aquest dilluns l’alcaldable de la formació a Terrassa, Ona Martínez.

“No podem prometre impossibles. Que això sigui un Vallparadís 2 creiem que és impossible, però sí que podem transformar l’entorn de la riera”, sosté Martínez, que aposta per “un eix amable i en coherència amb el model de baixes emissions”, més verd, més jugable i amb més ombres.  Els republicans suggereixen renaturalitzar els marges de la riera i no descarten ampliar l’espai d’alguns ponts o passarel·les. Es proposen dibuixar aquest projecte en el proper mandat, “consensuant-lo i decidint-lo” amb organismes com l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i les entitats de l’entorn i licitar en els pròxims quatre anys les actuacions d’una primera fase de transformació.

És la principal proposta en l’àmbit de la mobilitat d’ERC Terrassa, que aquest dilluns ha recordat que a finals d’any haurà d’estar implementada la Zona de Baixes Emissions, una mesura que veuen com una oportunitat per “allargar el centre i connectar la Maurina amb Ca n’Anglada”.

Àrees de vianants

Pel que fa al centre, els republicans aposten també per connectar el pàrquing del Portal de Sant Roc amb el de la Font Vella, una actuació que, segons Martínez, “ens servirà per treure els cotxes definitivament del centre”. Alhora, ERC es compromet a consensuar el pla de dotació de zones de ruptura per al repartiment de l’última milla.

El partit també proposa nous pàrquings dissuasius, sense concretar-ne les ubicacions, i “créixer una mica més en àrees de vianants“. “Hi ha carrers que quedaran enmig que es podran convertir en de prioritat per a vianants. També tenim previst que en diferents districtes apareguin petites àrees de vianants”, ha dit, el número dos de la candidatura, Pep Forn, que ha mencionat els carrers de l’entorn de l’Escola Pia i la zona del Mercat de Sant Pere, la plaça del Primer de Maig, els barri d’Ègara i Can Boada i la plaça de Can Palet i al carrer de Colom.

Respecte de les actuacions dutes a terme en aquest últim mandat en aquest sentit, Pep Forn ha assegurat que “ho haguéssim fet d’una altra manera, però amb la majoria d’actuacions que s’han fet hi estem d’acord”. “Hem de planificar; no podem actuar a cop de queixa i amb provisionalitat”, ha manifestat el número dos d’ERC, que proposa com una de les primeres accions l’actualització del Pla de Mobilitat de Terrassa. 

Ronda Nord

En la roda de premsa d’aquest dilluns, ERC també ha fet referència a la ronda Nord, una via que demanen que sigui “urbana permeable amb la ciutat, que enllaci amb alguna de les vies interurbanes ja existents, que sigui de velocitat limitada i que desvií el trànsit pesat”, ha exposat Forn. “No volem una nova AP-7 al nord de la nostra ciutat”, ha afegit Martínez, que ha detallat que aposten perquè aquesta via interurbana ja existent pugui ser la C-58c. “Això no vol dir que hagi de ser aquesta, però és una de les opcions”, ha dit.

Entre altres qüestions, els republicans contemplen també duplicar la capacitat del transport públic amb les ciutats del voltant, especialment a la línia R4, que “ha de donar el servei necessari i raonable tant cap a Barcelona com a l’eix Manresa- Lleida, i que també ens ha de connectar amb el Baix Llobregat, l’Autònoma i al Vallès Oriental per la via de la R8”. Alhora, defensen les noves estacions de Terrassa Oest i la Rambleta i proposen redefinir les línies de bus urbà, connectar millor els polígons i incorporar minibusos elèctrics que circulin per la zona de baixes emissions i de vianants amb parada a demanda.

To Top