Terrassa

Demanda contra l’adjudicació del menjador escolar a Terrassa

L’Ajuntament aprova la nova concessió de manera urgent

El procés d'adjudicació del menjador segueix endavant

Fundesplai, l’empresa que havia estat l’adjudicatària del servei de menjadors escolars a Terrassa però finalment ha estat apartada de la concessió, ha plantejat una demanda en forma de recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió.

Carles Lázaro, regidor del PSC, ha fet constar la interposició del recurs durant la comissió informativa de l’àrea municipal de Cicles de la Vida, que havia d’aprovar de manera urgent elevar a la junta de govern la nova adjudicació, que ha recaigut en l’empresa Mediterránea de Càtering, una de les companyies que optaven a l’adjudicació del servei i havia estat descartada abans de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

Aquest tribunal va dictaminar que l’Ajuntament no havia obrat bé en desestimar Mediterrànea per un defecte de forma. S’havia de tornar enrere. Fundesplai quedava apartada de la carrera i Mediterránea era la nova adjudicatària de la prestació. I el consistori havia de pagar a Fundesplai la fiança abonada.

Procediment “interminable”

Ara, Fundesplai ha presentat la demanda contra la decisió del tribunal, com ha confirmat l’administració municipal. Segons Carles Lázaro, “aquesta nova variable potser deixa el procés en un carreró sense sortida” i el procediment acaba sent “interminable”. L’Ajuntament afirma, però, que aquest pas contenciós no afecta a la nova adjudicació, aprovada ja de manera definitiva. En cas de prosperar el recurs, no hi hauria indemnització a Fundesplai, diu el consistori. No obstant això, sí que s’hauria de posar de nou “el comptador a zero“.

Mediterránea de Càtering ja ha pagat la fiança, i el cànon anual a abonar a l’Ajuntament s’ha establert en 437.000 euros. La nova adjudicació haurà de ser publicitada en els òrgans públics competents.

Demanda contra l’adjudicació del menjador escolar a Terrassa
To Top