Terrassa

Els socialistes volen fer de Terrassa la capital del cinema

El partit d’Eva Candela vol apostar per la cultura, la producció audiovisual i l’esport a Terrassa

Acte del partit socialista de Terrassa al Vapor Universitari / Lluís Clotet

Aquest diumenge matí, la candidata del PSC Terrassa, Eva Candela, acompanyada de Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport del Govern d’Espanya, ha presentat les bases del seu programa electoral referents a la cultura i l’esport. La ubicació escollida per a la trobada ha estat l’ESCAC, l’escola de cinema de referència a Terrassa i a Catalunya.

“Pensem que la cultura és una de les eines principals per la igualtat, equitat social i la cohesió, i és per això que en el nostre programa local, un dels principals reptes que ens proposem és portar la cultura a tots els barris de Terrassa”, ha declarat en un inici Eva Candela. Entre les prioritats del programa electoral socialista es vol apostar per crear un espai escènic en l’espai del Saifa Keller i a Can Palet, així com crear dintre dels nous equipaments del Roc Blanc i Can Parellada espais per assajar. “Terrassa té un teixit cultural molt ric i amb unes entitats que lluiten dia a dia per mantenir la cultura a la ciutat”, ha continuat explicant Candela. I ha posat d’exemple el Festival de jazz, els Castellers i la Fira Modernista.

Eva Candela i Miquel Iceta a l’acte al Vapor Universitari / Lluís Clotet

Aposta per la producció audiovisual

Així mateix, la candidata a l’alcaldia també ha destacat l’alta producció audiovisual que es du a terme a la ciutat i ha assegurat que és una de les grans apostes del partit. “Tenim producció, talent i molta formació i aquest terreny ha de ser una de les apostes clares en el nostre programa de govern en els pròxims anys”. Asseguren que ho faran realitat creant les sinergies amb tots els agents econòmics i socials. “La nostra meta és poder treballar per fer de Terrassa la capital del cinema i l’audiovisual”, ha afegit. Amb això, el partit pretén aconseguir inversions tecnològiques perquè posin la producció terrassenca puntera en tot el món i també que vinguin empreses al Parc audiovisual. D’aquesta manera, esperen poder crear més llocs de treball estables i amb salaris dignes. “Aquests són els nostres compromisos amb la ciutat, crear confiança i estabilitat dins i fora la ciutat, solvència i que tothom tingui la confiança per poder portar a terrassa tot allò que pot fer progressar”, ha conclòs Candela.

Estimular l’esport a la ciutat

Per la seva banda, el ministre Miquel Iceta ha mostrat el seu compromís a la candidata socialista i ha donat suport al seu programa electoral, assegurant que “les ciutats que van més lluny són les que aposten per la cultura i l’esport”. Iceta ha reafirmat el compromís del partit de promoure la producció, la filmació i la distribució des de Terrassa, i d’aquesta manera “portar Terrassa encara més lluny en el terreny cultural”. Pel que fa a l’esport, Miquel Iceta ha indicat que l’oferta esportiva a la ciutat és molt àmplia, senyalant que “quan parlem de Terrassa pensem en l’Hoquei”, i apuntant que també “hi ha molts esdeveniments esportius que mereixen el suport i estímul de les polítiques de l’estat”. Miquel Iceta també ha mencionat que arreu del territori “hi ha una revalorització del patrimoni cultural, associacionisme cultural i esportiu i Terrassa no pot quedar enrere”. El ministre de cultura i esport ha finalitzat assenyalant que la ciutat “ha de ser capdavantera en tots els terrenys”.

To Top