Terrassa

Terrassa en Comú Podem vol recosir la ciutat amb les rieres

Les prioritats del partit són la regeneració dels barris adjacents a les rieres i la recuperació de la gestió de les dinàmiques naturals de l’aigua

Terrassa en Comú Podem aquest dissabte al barri de Les Arenes

Aquest dissabte 13 de maig la candidata a l’alcaldia de Terrassa En Comú Podem, Agnès Petit, així com el número 2 de la candidatura, Òscar Galeote i altres membres de la candidatura, han passejat pel barri de Les Arenes de Terrassa. Agnès Petit i Òscar Galeote també han donat a conèixer el seu projecte de rieres.

“Que plogui avui quan estem en un moment greu per la sequera és una bona notícia, però recuperar-nos de tants mesos sense aigua no serà fàcil”, ha començat explicant l‘alcaldable Agnès Petit. “A terrassa vinculada a l’aigua fa temps que tenim una fractura entre barris, un element natural que ha estat desatès i que està en la memòria de forma dolorosa i tràgica de moltes terrassenques i terrassencs”, ha continuat informant Petit. I ha afegit que “Terrassa no pot continuar donant l’esquena a aquesta realitat”.

L’alcaldable de Terrassa en Comú Podem ha assenyalat que la comissió de rieres formada per les entitats de tots els barris pels quals passa és un indicador que aquesta és una de les majors preocupacions de les terrassenques i els terrassencs. “Per Terrassa en Comú Podem és una de les principals apostes de transformació d’aquesta ciutat”, ha assegurat Agnès Petit, que ha lamentat que en aquest mandat “només s’ha vist anuncis”. Petit ha indicat que renaturalitzaran les rieres perquè siguin espais cohesionadors del territori.

Les rieres com a objectiu

Per la seva part, Òscar Galeote, número dos de la llista de Terrassa en Comú Podem i expert urbanista, ha detallat la principal mesura del seu programa. “Tenim un projecte il·lusionant i creïble per recosir la ciutat”, ha declarat.

Entre aquestes mesures, el partit farà de les rieres “grans eixos verds de connexió entre barris, mobilitat sostenible i de qualitat de vida”. “Estem aquí amb la voluntat inequívoca de transformar les rieres en grans espais verds, amb molta més biodiversitat i una gestió intel·ligent de les inundacions”, ha assegurat Òscar Galeote. El segon de la llista ha anunciat que destinaran els recursos oportuns per redactar el pla estratègic de torrents i rieres de Terrassa, creant una oficina tècnica de rieres dotada d’experts i destinant tots els recursos econòmics que siguin necessaris.

El partit posa d’exemple el Parc de Vallparadís de Terrassa i assenyalen que el seu pla d’execució representa per a ells un exemple a seguir. “Aquest pla es va definir amb diferents projectes que van permetre ampliar la ciutat més enllà del centre i construir un eix que ha recosit una sèrie de barris abans desconnectats entre si”, ha remarcat Galeote. També ha assegurat que el Parc de Vallparadís representa un element estructurador de la ciutat i per aquest motiu, el partit considera que les grans rieres representen una oportunitat per donar un nou impuls de vertebració de la ciutat i fer-ho des d’un urbanisme més “just i sostenible”.

Amb l’objectiu de recosir tots els barris de la ciutat i de compartir aquestes barreres urbanes en grans espais de cohesió social i grans eixos de mobilitat verda i sostenible, la proposta de Terrassa en Comú Podem se sustenta en dues prioritats: la regeneració dels barris adjacents a les rieres per millorar la seva connexió i connectivitat amb la resta de la ciutat i la segona, la recuperació de la gestió de les dinàmiques naturals de l’aigua amb solucions eficients que alhora estalvien alts costos de manteniment a futur. “Sabem com fer-ho i destinarem els recursos necessaris per fer-ho realitat, amb el compromís inequívoc de convertir les rieres en grans eixos vertebradors que transformin els barris perifèrics de la ciutat en noves centralitats urbanes”, ha conclòs Òscar Galeote.

To Top