L’Ajuntament de Terrassa s’ha dirigit al Consell Regulador de la Denominació d’Origen de Catalunya per demanar que el municipi s’inclogui com a zona de producció vitivinícola, a causa que és un elaborador de vi que no es pot adscriure a cap altra DO.
Amb aquesta certificació, la comercialització dels productes elaborats al terme municipal comptarien amb un suport força considerable. La proposta, però, ha de ser aprovada pel ple del Consell Regulador, que ho elevarà a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que farà els informes tècnics corresponents.
Entre els principals objectius de l’Anella Verda, hi ha el de potenciar l’agricultura i afegir valor als conreus que s’hi desenvolupen, que majoritàriament són privats. D’altra banda, un altre dels reptes és millorar les finques agrícoles que són de gestió municipal.
I també hi ha la voluntat de recuperar el cultiu de la vinya, el seu patrimoni agrícola i la memòria històrica d’un municipi que durant dos segles va ser una de les terres de producció de vi més important de Catalunya.
A la finca municipal de Mossèn Homs, d’una superfície d’1,6 hectàrees, es plantaran varietats tradicionals del Vallès mentre que, a la finca privada de Can Font de Gaià, ja creixen ceps de varietats de raïm negre (Terrassenc, Garnatxa i Sumoll) i, també, de blanc (Garnatxa Blanca, Picapoll i Malvasia), la majoria de les quals són varietats de raïm autoritzades per aquesta DO.
Al Vallès Occidental ja hi ha un precedent d’una finca que figura dins la zona de producció de la DO Catalunya des del gener de 2014 i que és la de Gambús, situada dins el Parc Agrari de Sabadell.