Terrassa

Ciutadans denuncia Tot per Terrassa davant de la Junta Electoral

Acusa el partit de Jordi Ballart de repartir cartelleria i material electoral en precampanya

Isabel Martínez, candidata de Ciutadans, ha informat de les denúncies davant la JEZ a les portes del Palau de Justícia. La cap de llista recorda que cap formació local fa publicitat en precampanya / Laura Hernández

Ciutadans ha portat la formació Tot per Terrassa a la Junta Electoral de Zona “per col·locar cartelleria i repartir material electoral en període de precampanya”, cosa que “infringeix la legislació electoral”, denuncia la candidata liberal Isabel Martínez. La institució electoral encara no ha emès cap resolució al respecte.

La formació taronja va presentar divendres dues denúncies davant la Junta Electoral de Zona (JEZ) en l’entendre que “l’alcalde no juga amb les mateixes normes que la resta de candidats” que, diu, “estan respectant la normativa de no inserir publicitat ni repartir material de campanya” en el període comprès entre el 4 d’abril, dia de convocatòria de les eleccions municipals, i el 12 de maig, data d’inici de la campanya electoral.

Cartell de Tot per Terrassa anunciant la presentació del projecte del partit a la parada del bus de jutjats. És un dels elements denunciants per Ciutadans davant la JEZ /Laura Hernández

Martínez ha comparegut aquest dilluns al matí davant del Palau de Justícia per denunciar que “Tot per Terrassa ha distribuït cartelleria de l’alcalde a opis amb la foto de l’alcalde i el logo de campanya, anunciant l’acte de presentació del seu projecte. Es poden veure a les marquesines dels autobusos i als opis del carrer Major, de l’avinguda de Béjar, a la parada del bus dels jutjats o la plaça dels Drets Humans, entre d’altres. Ho fan tot i que la llei és clara, no es poden contractar empreses en precampanya per fer publicitat electoral“. La segona denúncia fa referència “al repartiment de bosses de Tot per Terrassa al Mercadal i després la seva difusió a les xarxes socials del partit”.

Ciutadans demana a la Junta Electoral de Zona que decreti “la retirada de la publicitat i demani a Tot per Terrassa la publicació en les xarxes del partit de l’ordre de la Junta”. Entenen que la formació de Jordi Ballart “ha vulnerat l’article 53 de la LOREG en relació amb la Instrucció 3/2011, de 24 de març repartint bosses de marxandatge electoral als veïns de Terrassa i insertant publicitat a marquesines”.

La formació liberal recorda que “no és la primera vegada que Tot per Terrassa incompleix la legislació electoral. El 2019 ja els van requerir a retirar material -apunta Martínez- i el Tribunal de Cuentas va multar Tot per Terrassa per excedir-se en la despesa electoral, una infracció per la qual van abonar una multa de 50.000 euros”. Amb aquests precedents, Ciutadans afirma que “Tot per Terrassa no actua des del desconeixement. Saben que en el cas de la propaganda només s’arrisquen a una ordre de retirada i prefereixen córrer el risc d’haver de fer-ho aquesta setmana, a les portes de la campanya electoral”, que comença divendres a mitjanit.

Ciutadans denuncia Tot per Terrassa davant de la Junta Electoral
To Top