Terrassa

Jaume Bofill: “No hi ha hagut una oposició real d’esquerres”

El candidat de la CUP a l’alcaldia diu que si tornen a l’Ajuntament donaran “veu als que no l’han tinguda aquests quatre anys”

Jaume Bofill s'estrena al capdavant de la candidatura cupera / Nebridi Aróztegui

Quines serien les primeres tres mesures si fos alcalde? La primera l’habitatge, que està en situació d’espoli o crítica en mans de fons voltor. Hi ha edificis buits que s’haurien d’expropiar i aplicarien la cessió del 30% per habitatge protegit, que aportarien uns 1.300 habitatges nous de lloguer. La segona, municipalitzar els menjadors escolars que han passat a mans d’un fons voltor. Que l’alimentació dels nostres fills no estigui en mans d’una empresa que busca el benefici en detriment de la qualitat. I la tercera, que no es fes el polígon industrial Els Bellots II.

“Amb Vox bloqueix total. El feixisme se’l combat”

La CUP denuncia que s’està convertint el Vallès en un macropolígon. Quin seria el seu model econòmic per garantir més ocupació? Cal potenciar i recuperar els polígons industrials que tenim. Hi ha naus buides i cal donar-li ús. També hem de potenciar la indústria local, perquè un 50% de treballadors terrassencs han de marxar fora a treballar. I hem de potenciar el petit comerç en detriment de macroprojectes comerciants que són la mort del teixit comercial. Parlem de Carrefour Property o l’AEG. Fa vint anys les torres del Segle XX van ser un macroprojecte a l’esquena del barri del Segle XX i ara tenim un desert de locals i al barri amb prou feina queda comerç.

“S’han d’expropiar els edificis dels fons voltors buits i aplicar la cessió del 30% d’HPO”

A Terrassa la Revolució Verda s’ha materialitzat, entre altres aspectes, en les illes de vianants. Les potenciarien? Som hereus d’unes polítiques de fa vint anys que han apostat per la quantitat i no la qualitat. Hem crescut per sobre de les nostres possibilitats. Tenim una sobresaturació d’infraestructures i de serveis. Nosaltres apostem per portar àrees de vianants als eixos comercials dels barris i fomentar el transport públic i els desplaçaments a peu. Cal un canvi d’hàbits, cal una desconstrucció de la societat, entre l’emergència climàtica, la sobresaturació de vehicles. Cal convidar a tothom al debat i treballar a 10 anys vista.

A quin elector apel·la la CUP per tornar l’Ajuntament? Anem a buscar el vot de la gent descontenta, sigui independentista o no. Busquem el vot d’esquerres, de la gent que necessita una veu crítica a l’Ajuntament, el de la gent que lluita, que vol que realment canviïn les coses.

“Municipalitzarem el servei de menjador escolar perquè l’alimentació dels nostres fills no estigui en mans d’una empresa que busca el benefici”

Si Vox entra a l’Ajuntament, quina seria la posició de la CUP? Boicot total. El feixisme se’l combat. L’extrema dreta fa anys que està als nostres carrers, no és nou. Ara s’ha institucionalitzat. Hi ha grups econòmics i mediàtics que els han donat suport i ens ha portat a un partit d’extrema dreta que defensa polítiques antifeministes, antisocials, racistes. Nosaltres ho volem deixar molt clar, farem boicot total.

“Potenciem els polígons i el petit comerç i no els macroprojectes”

La CUP entraria a govern aquesta vegada o se sentiria més còmoda a l’oposició? I en el cas que decidir entrar a govern, amb qui pactaria? Nosaltres ni ens ho plantegem entrar a govern. Vam fer oposició durant quatre anys al ple i hem estat quatre anys al carrer fent exactament el mateix. No hi ha hagut una posició real d’esquerres a l’Ajuntament aquests quatre anys. L’única oposició l’ha fet la CUP amb campanyes contra la pista de gel que vam fer al Nadal, que era un despropòsit climàtic, i per la retirada dels reconeixements franquistes, que vam tapar una placa. Tot plegat, com dic, fent una oposició real. I què farem? Doncs portar les nostres propostes socials, nacionals, ecologistes i feministes. Volem donar veu als que no l’han tingut aquests quatre anys. Volem ser altaveu dels moviments socials i catalitzadors de propostes.

To Top