Terrassa

Terrassa demana dos CAPs Nord

L’Ajuntament proposa a la Generalitat mantenir l’ús sanitari de l’actual equipament

Terreny que serà cedit per l'Ajuntament a la Generalitat per fer el nou CAP Nord / ALBERTO TALLÓN

Terrassa tindrà un nou CAP Terrassa Nord, pero l’actual hauria de mantenir el seu ús sanitari. Això demanarà l’Ajuntament al Departament de Salut.

En principi, la Generalitat es plantejava prescindir del CAP ja existent, obsolet, quan el nou sigui construït, però l’Ajuntament proposa a Salut un conveni que inclou, de fet, dos actuacions: l’edificació d’un futur equipament, a aixecar a l’àmbit del parc de la República; i el manteniment de l’ús sanitari de l’antic, ubicat a l’avinguda del Vallès.

Actual CAP Nord, a l’avinguda del Vallès

Un nou CAP no té per què implicar la desaparició de la utilització sanitària del ja existent. El conveni, aprovat en el ple municipal d’aquest divendres, determina “la remodelació i manteniment per a ús sanitari dels espais alliberats” amb el trasllat. En la pràctica, doncs, es podria parlar de dos equipaments futurs al districte 6; d’una atenció desdoblada.

Volum de població

Aquesta era la primera opció municipal, tenint en compte l’alt volum de població de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), però la Generalitat va descartar fa uns mesos la duplicitat de centres un cop es fes el CAP Nord nou, la construcció del qual es preveu per als propers tres anys en un solar situat a la confluència del carrer de Provença amb l’avinguda de Béjar. Ara, la possibilitat de dos centres agafa forma.

Aquí es farà el CAP amb CUAP / ALBERTO TALLÓN

El conveni aprovat al ple contempla la resta de projectes assumits per la Generalitat, que ha d’estudiar les opcions dels terrenys oferts per l’Ajuntament per aixecar els equipaments: el referit per al CAP Nord al parc de la República, i el del solar (ara utilizat com a aparcament universitari) al carrer de Pau Marsal per fer una nova àrea amb un CAP i un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP).

El document preveu també l’ampliació del CAP Sud en un terreny contigu que l’Ajuntament cedirà a Salut i l’esperat, per imprescindible, desdoblament del saturat CAP Rambla (45.457 habitants) amb la construcció d’un nou equipament.

Terrassa demana dos CAPs Nord
To Top