Terrassa

Els 10 compromisos d’Ona Martínez per al nou mandat

La candidata d’ERC a l’alcaldia presenta el seu projecte polític al pati de l’Escac

La candidata a l’alcaldia d’ERC, Ona Martínez, ha presentat avui la seva proposta política per al mandat 2023-27 al pati de l’Escola Superior de Cinema de Catalunya (Escac), un discurs amb 10 anuncis per als pròxims quatre anys i 10 prioritats per la dècada. “Deixem enrere del tot la política de les promeses, la nostra és la dels compromisos”, ha dit.

Iniciar la construcció d’habitatge de protecció social als solars municipals, desplegar les primeres comunitats energètiques, crear 200 places públiques d’escola bressol i dissenyar una nova avinguda del Vallès, “havent licitat les actuacions d’una primera fase”. Són alguns dels compromisos d’ERC per al pròxim mandat, als quals afegeix el desplegament del Pla d’Innovació i del Pla de Polígons, el sanejament del pressupost municipal i la simplificació de tràmits, amb la implantació de la intel·ligència artificial.

“Això és el que continuarem fent els quatre anys vinents, arremangant-nos cada dia construint plegats”, ha dit Martínez. La candidata ha repassat la història de la ciutat, perquè, diu, “saber d’on venim i qui som és imprescindible: ens dona identitat, ens permet construir una visió compartida de la ciutat i els allunya d’una ciutat dormitori, un no-lloc”.

Ona Martínez, acompanyada dels integrants de la seva candidatura. Entre el públic, representants d’altres candidatures municipals, que han volgut escoltar les propostes de la cap de llista republicana  / Alberto Tallón

El projecte de Martínez parla d’incrementar la qualitat de vida, un procés que “implica tenir una ciutat ben connectada internament i diversa, sense segregació urbana”. Com a exemple ha citat projectes com AEG i el Vapor Cortès, actuacions que “recusen  interirment Terrassa i la converteixen en una ciutat compacta i ben connectada per dins, envoltada d’una anella verda que ha se ser accessible per corredors verds des de qualsevol punt de la ciutat”. I ha afegit. “el verd no ha de ser un privilegi dels rics, d’aquí la importància  de la consrucció del nou parc de la República. Ningú ha de viure a més de 10 minuts d’un espai verd“.

A 10 anys vista, els reptes que planteja ERC són multiplicar per cinc l’oferta d’habitatge de protecció oficial,  duplicar la capacitat del transport públic amb les ciutats de l’entorn,  un 25% de l’ocupació lligada a la indústria i la transformació de cinc sectors – AEG, Vapor Cortès, Vapor Ros, Vapor Albinyana i Segle XX- feta realitat.

“Això és el que continuarem fent els quatre anys vinents, arremangant-nos cada dia construint plegats”

La candidata també ha volgut definir les fortaleses (posició geogràfica, innovació i universitat, teixit social , cultural i esportiu, i una generació de “joves terrassencs quatrilingües”; les debilitats (una renda mitjana per sota del Vallès i de Catalunya, capes de pobresa i exclusió social i infrafinançament de l’Estat); les amenaces (un projece de ciutat poc consolidat, una identitat terrassenca per construir, perdre el tren de la transició energètica) i les oportunitats (reconnectar la ciutat, ser líder en sectors econòmics emergents com la indústria audiovisual, la tecnologia sanitària o el tèxtil d’alt valor afegit).

L’any 2019, quan ERC s’incorpora al govern amb Tot per Terrassa, “trobem una ciutat sense model, esgotada, desanimada, impactada per la repressió de l’Estat post 1 d’octubre i a pocs mesos d’entrar a una crisi generada per la pandèmia”. Després de quatre anys a l’executiu de la ciutat, ERC exhibeix en precampanya fites com la reducció de la segregació escolar, “el pressupost més alt per Educació de tot l’Estat” i integra la ronda Nord al seu discurs. “Ha de ser una ronda urbana permeable que connecti la B-40 amb la C-58 mitjançant la millora de les vies existents”, ha comentat Martínez.

La candidata ha volgut mencionar a tots els companys de grup – Isaac Albert, Teresa Ciurana, Pep Forn i Carles Caballero. i la seva tasca al capdavant de regidories com la Hisenda, l’Educació, la Promoció Econòmica, la Innovació, el Medi Ambient i l’Urbanisme.

Els 10 compromisos d’Ona Martínez per al nou mandat
To Top