Terrassa

Ja és a tocar la Fira Modernista de Terrassa, en globus!

L’esdeveniment se celebrarà el 6 i el 7 de maig i tindrà més de 400 activitats

Una edició anterior de la Fira Modernista de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Sí, un globus aerostàtic s’enlairarà al pati de l’Escola Pia dissabte 6 de maig, al vespre, però només hi podran pujar aquells que vagin vestits d’època. D’època modernista, és clar. El globus per veure la ciutat des de les alçades (amb cordes de subjecció, però) serà una de les més de 400 activitats de la Fira Modernista de Terrassa, que enguany arriba a la 20a edició amb 40 escenaris; que se celebrarà el cap de setmana del 6 i el 7 de maig i que ha estat presentada aquest dimarts a la Casa de l’Esport. Una altra novetat: es reforçarà el programa nocturn de la festa. I una altra: gairebé una desena de fotografies de gran format donaran ambient de recreació històrica gràcies a una col·laboració entre la Comissió Fira Modernista i l’Arxiu Tobella.

Ja s’ha notat el frec de faldellins i les mans descansant en bastons. Ja s’han vist els caps tocats amb barrets. Enguany, l’eix de la fira serà el ball, i d’aquesta decisió en dona compte el cartell oficial que representa parelles en dansa. A les portes de la Casa de l’Esport ja hi havia, com a bestreta, dones vestides d’època. Ja un cop dins de l’edifici, sota el fresc bucòlic de la sala d’actes, Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, ha presentat el programa d’un esdeveniment que, amb vint anys de vida, “assoleix la plena maduresa”, com sempre amb “l’àmplia i nodrida implicació” de moltes mans, de l’Ajuntament i de 160 entitats col·laboradores.

L’any 2007, la Generalitat va declarar la Fira Modernista de Terrassa com a Festa Local d’Interès Turístic. Inclosa dins el calendari de Fires de Catalunya, la cita terrassenca ha esdevingut “un model a seguir”, segons Ballart. Genera activitat econòmica, obre les portes de la ciutat “més enllà de les nostres fronteres”. En l’anterior edició van visitar Terrassa més de 50.000 persones de fora.

Una manifestació i cava commemoratiu

Hi haurà comerç, mercats, trenet, concursos, cultura popular, gastronomia, música, fins i tot la recreació d’un míting de Pablo Iglesias (el fundador del PSOE, no el de Podemos), visites guiades, aquest any també al cementiri per descobrir-hi monuments, indrets i escultures del Modernisme, el globus referit, la pianola, els vestits, la dansa (per descomptat), fins i tot una activitat de Flamencología per donar a conèixer com era el flamenc aleshores. I una manifestació sufragista, i una col·lecció d’ampolles de cava feta per a l’ocasió.

L’oferta de comerç n’és un dels atractius / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tot això per conformar, un any més, “aquesta finestra per ampliar la visibilitat de Terrassa” que constitueix la Fira Modernista, en paraules de Núria Marín, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. Xavi Linares, president de TerrassaCentre i representant, en l’acte d’aquest dimarts, de la Comissió Fira Modernista, ha dit que els organitzadors esperen una fira “molt fluida, molt oberta“.

La de Terrassa és la primera fira de recreació d’Espanya, “el principal referent” en aquests esdeveniments ciutadans, ha deixat clar Pep Forn, regidor de Turisme. La d’enguany, però, serà la primera Fira Modernista “sense” el passeig del Comte d’Ègara, actualment aixecat per obres.

“Cau” el passeig, però la fira el substitueix pels entorns de la Sagrada Família. Segons el regidor, el consistori està promocionant el transport públic i ha esponjat la xarxa d’escenaris per evitar aglomeracions. Perquè l’objectiu és atraure molta gent, però fer de la visita quelcom agradable i no una experiència de col·lapses, com ha passat altres anys.

Ja és a tocar la Fira Modernista de Terrassa, enguany la de la dansa. Les activitats i els horaris es poden consultar a www.firamodernista.cat.

Ja és a tocar la Fira Modernista de Terrassa, en globus!
To Top