Sant Jordi 2023

El Sant Jordi terrassenc: massiu i calorós

La diada del llibre i la rosa omple la ciutat de parades i passejants

Diada a la Plaça Vella / CASTELLERS DE TERRASSA

El centre de Terrassa s’ha desbordat aquest diumenge al matí amb la celebració de Sant Jordi, especialment l’entorn de la Plaça Vella, que per moments recordava una escena més pròpia de Festa Major que no d’un diumenge d’abril. Les actuacions de Minyons i Castellers, les terrasses dels bars plenes i la música d’algunes parades de llibres donen una estampa festiva i massiva. Algunes llibreries com Synusia, Bambú i Abacus marquen el to literari de la plaça Vella, amb lineals de llibres 360 graus.

El Raval, per contra, acull el gruix de les parades dels partits polítics. Amb estranys companys de veïnatge, com Junts i Vox (davant al davant); o Tot per Terrassa i el PSC, braç a braç físicament i frec a frec en aquesta precampanya a les eleccions municipals del 28 de maig. I és que el fet que el 2023 sigui any electoral reforça l’intent dels partits polítics per aconseguir visibilitat a la plaça (si bé és cert que la seva presència és tradicional, any rere any). També hi són els tres partits que fa quatre anys van quedar fora del Ple de l’Ajuntament: PP, CUP i TeC. Ara tenen parada davant la façana, amb la vista posada en creuar la plaça i obtenir un seient al saló de Plens.

Al voltant del mercat central se situen les entitats de cultura popular, entre les quals es pot veure la nova Hipodragona, de la colla del Drac de Terrassa. No són poques les persones que han aprofitat per fer-se una selfie amb aquesta flamant figura del bestiari presentada el passat 8 de març, dia de la dona treballadora. També es troba la parada dels Amics de les Arts i de la llibreria La Temerària. A més a més, escriptors com Tessà Julià i David Millán han signat exemplars.

La Rambla és territori de floristes, així com moviments socials com el Kasalet i la PAH. Al carrer Major es troben entitats com l’ANC i Arran.

Sis vins per a sis llibres: els taverners de Terrassa recomanen

El Sant Jordi terrassenc: massiu i calorós
To Top