Sant Jordi 2023

Més trens per anar a Barcelona per Sant Jordi

FGC reforçarà el servei entre Terrassa i la capital catalana amb motiu de la diada

Un tren d'FGC a l'estació Terrassa Rambla / Alberto Tallón

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei entre Terrassa i Barcelona el proper diumenge 23 d’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi. La companyia incrementarà el nombre de trens a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia per facilitar que les persones usuàries es puguin desplaçar en transport públic per gaudir dels diferents actes organitzats durant la diada de Sant Jordi i entre les línies que augmentaran els trajectes hi ha l’S1 Terrassa.

Respecte a un diumenge habitual, FGC incrementarà en 352 les circulacions a la línia Barcelona-Vallès, passant de 707 a 1.059.

Entre les 10 i les 15 hores, es doblaran els trens entre Plaça Catalunya i Terrassa i entre Plaça Catalunya i Sabadell passant de tres a sis trens per hora i sentitDe les 15 a les 21 hores, entre Plaça Catalunya i Terrassa i entre Plaça Catalunya i Sabadell es passarà de tres a deu trens per hora i sentit.

Promoció de la literatura catalana

A més, amb l’objectiu de fomentar la lectura en català, Ferrocarrils oferirà la possibilitat de fer un tast de llibres durant el trajecte en tren. Així, els usuaris podran accedir a diferents llibres i llegir un fragment de cada títol, a través d’un codi QR col·locat en els diferents elements de comunicació de la campanya de Sant Jordi, ubicats als vestíbuls d’algunes estacions de Ferrocarrils i a l’interior dels trens de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla de Segur.

La iniciativa comptarà amb un total de 31 títols proposats per 13 editorials. Les obres, publicades els darrers anys, es divideixen en dos grans blocs segons la seva temàtica: trens o astronomia; i estan dirigides tant al públic adult com a l’infantil juvenil.

Concurs de relats breus

D’altra banda, Ferrocarrils, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen una nova edició del concurs literari “Relats breus. Un viatge d’històries”, on es convida els usuaris de Ferrocarrils a plasmar a Twitter o a Instagram tot allò que els inspira el viatge en tren, ja sigui l’expressió d’una vivència, d’un record o bé d’un relat de ficció.

La participació estarà oberta fins al 23 d’abril a les 23.59 hores i cal acompanyar els textos que es comparteixin a Twitter i a Instagram amb l’etiqueta #FGCrelats. L’extensió màxima dels relats és de 280 caràcters, inclosa l’etiqueta, i hi poden participar totes les persones que ho desitgin, a partir de 14 anys.

Més trens per anar a Barcelona per Sant Jordi
To Top