Terrassa

Una inundació obliga a tancar un institut de Terrassa

Els bombers han hagut d’intervenir en el centre educatiu

Efectes de la inundació al centre educatiu / ALBERTO TALLÓN

Les classes han quedat suspeses fins a un altre avís a l’institut Investigador Blanxart de Terrassa. Dimarts podrien reprendre’s, almenys de manera parcial. Una inundació, que ha negat el centre educatiu i ha motivat la intervenció dels bombers aquest dilluns de matinada, ha obligat a tancar l’institut.

La gran envergadura de la inundació permet deduir que la fuita d’aigua, causada per la rebentada d’una canonada en el segon pis, s’havia iniciat moltes hores abans, potser divendres a la nit o  dissabte al matí. Però ha estat aquesta matinada de dilluns, a les 5.45 hores, quan els avisos han arribat als serveis d’emergències. Havia saltat una alarma i uns vigilants han acudit llavors a l’institut. I s’han trobat amb la tremenda inundació.

Els bombers han sanejat sostres del centre / ALBERTO TALLÓN

El Blanxart està situat a la cantonada de la carretera de Castellar amb el carrer de Granada, al barri de Ègara. La canonada ha rebentat en el segon pis, en una dependència de laboratoris que dona a la carretera de Castellar. I a partir del segon pis, el primer, la planta baixa, han quedat inundats.

Sostres afectats

Dos dotacions de bombers han acudit al centre a les 5.45 hores. A la planta baixa l’aigua arribava als cinc centímetres d’altura. Els bombers han tallat el subministrament general i han neutralitzat també el fluid elèctric. Han hagut de sanejar falsos sostres.

Els responsables de l’institut han avisat a les famílies dels alumnes per explicar-los la incidència i informar de la suspensió de les classes. Tècnics del Departament d’Educació havien d’inspeccionar els danys i orientar a la direcció del centre. La intenció d’aquesta, no obstant això, és reobrir el Blanxart, almenys una part, aquest dimarts.

Una inundació obliga a tancar un institut de Terrassa
To Top