Terrassa

Per una condemna a Terrassa de “l’escarni” a la verge del Rocío

Ciutadans dona suport a les entitats “rocieres” i presentarà una proposta al ple

La regidora Isabel Martínez, aquest dilluns amb representants d'entitats

El grup municipal de Ciutadans (Cs) i les entitats rocieres de Terrassa han demanat aquest dilluns que els partits polítics amb representació a l’Ajuntament emetin “una condemna unànime” del gag de TV3 que parodiava la verge del Rocío.

“És obligació d’aquest ajuntament solidaritzar-se amb nombroses persones de Terrassa que se senten personalment ofeses per una parodia perpetrada des de mitjans de comunicació de titularitat pública sufragats amb els diners d’aquells als que s’està ofenent gratuïtament”, ha afirmat Cs.

El partit taronja vol que el consistori “deplori i condemni l’acte d’escarni contra símbols religiosos catòlics perpetrat al programa ‘Està passant’ de la cadena de televisió de titularitat autonòmica TV3”. Isabel Martínez, regidora i candidata a l’alcaldia, ha anunciat aquest dilluns la presentació d’una proposta de resolució al ple municipal amb aquesta petició.

Celebració del Rocío a Can Petit / LLUÍS CLOTET

Martínez ha comparegut al raval de Montserrat acompanyada d’Antonio Merino, president de la Coordinadora de Entidades Andaluzas de Terrassa (CEAT); Belén Valenzuela, presidenta de l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío de Terrassa; Francisco Mejías, president de l’Hermandad Rociera Nuestra Señora de les Arenes, i altres integrants d’entitats.

Vinculació de Terrassa amb el Rocío

L’objecte de la proposta no és dirimir “els límits de l’humor, del bon gust o de l’acudit fàcil a costa de l’accent o les creences alienes”, ha declarat Martínez. Cs tampoc vol entrar en un debat sobre la llibertat d’expressió, ha afegit.

La portaveu de Ciutadans ha destacat la vinculació estreta de Terrassa amb el Rocío: “Terrassa ha estat durant anys seu del Rocío a l’esplanada de Can Petit, on conflueixen milers de persones provinents de diferents llocs de Catalunya. Es tracta d’una cerimònia que compta amb el recolzament municipal i a la que se sumen els grups municipals. No entendríem que no se sumessin a condemnar aquests fets”, ha afirmat Martínez.

Per una condemna a Terrassa de “l’escarni” a la verge del Rocío
To Top