Terrassa

S’ha de reforçar l’enllumenat a Can Tusell de Terrassa

L’Ajuntament planeja actuacions a tres punts del barri

Tram de la carretera de Matadepera on s'han d'instal·lar nous dispositius / ALBERTO TALLÓN

Hi ha uns quants espais a Can Tusell amb enllumenat públic insuficient, una mancança que n’impedeix una utilització nocturna segura d’aquests indrets de Terrassa. Això afirma un informe municipal per justificar la necessitat d’instal·lar nous punts de llum en tres llocs: la carretera de Matadepera, el carrer de la Tramuntana i la plaça de Can Tusell, tots tres a la part nord del barri, a “Can Tusell de dalt”. La col·locació de projectors i altres dispositius en aquests sectors costarà 9.789 euros. “Fa dos anys i mig que reclamem aquesta actuació”, diu l’associació veïnal.

En el cas de la carretera de Matadepera la intervenció es realitzarà a l’altura del número 264, al costat del carrer del Mestral, i el projecte tècnic inclou millorar la il·luminació col·locant dos projectors sobre façana en els cantons de la paret d’un bloc de pisos, amb l’objectiu de donar llum a la vorera. Aquesta fa entre 15 i 17 metres d’amplada i de nit conté trams de foscor.

També s’actuarà a la plaça de Can Tusell / ALBERTO TALLÓN

Una segona actuació es durà a terme en dos espais verds que donen al carrer de la Tramuntana, que delimita aquesta part nord de Can Tusell en paral·lel a la carretera de Matadepera. Als espais públics del carrer de la Tramuntana l’Ajuntament preveu instal·lar tres projectors en façana en cadascun dels parcs interiors per abastar tot el perímetre.

La tercera acció de reforç lumínic es realitzarà en un racó de la plaça de Can Tusell: el passadís d’accés al camp de futbet Xavi Hernández, ubicat entre la plaça, la carretera de Matadepera i l’avinguda de Béjar. El consistori preveu col·locar dues llumeneres en un mateix punt al camí que uneix el camp de futbol amb el casal cívic de Can Tusell. Diversos veïns i usuaris de la plaça de Can Tusell s’han queixat dels dèficits d’il·luminació en el sector. Aquestes carències esdevenen més patent durant els mesos d’hivern.

Aprovació i termini

El consistori ha aprovat el projecte de les tres intervencions de manera inicial. El termini aproximat d’execució de les obres és de quatre setmanes, si bé encara no ha transcendit quan s’iniciaran les actuacions. La memòria del projecte, elaborat per servei municipal d’Arquitectura, Espai Públic i Biodiversitat Urbana, estableix el pressupost aproximat de l’obra en 9.789,27 euros, IVA inclòs.

Espai interior a “Can Tusell de dalt” / ALBERTO TALLÓN

L’informe municipal sobre el projecte admet que en determinats sectors del barri l’enllumenat no arriba a tot l’espectre que hauria d’abastar o té mancances. En els tres espais on es té previst actuar les ombres guanyen a la llum a causa de diversos factors, com l’amplada de la vorera o l’excessiva distància entre els punts de llum dissenyats dècades enrere. L’actuació pretén donar resposta a una insuficiència evident.

S’ha de reforçar l’enllumenat a Can Tusell de Terrassa
To Top