Terrassa

Parc Vallès instal·la deu punts de càrrega per a vehicles elèctrics

El centre comercial i d’oci de Terrassa Parc Vallès ha estrenat aquest dijous deu punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Endesa X Way, la nova línia de negoci d’Endesa dedicada a la mobilitat elèctrica, ha instal·lat cinc equips de recàrrega, amb dos connectors en cada un, de manera que es poden carregar les bateries de deu vehicles elèctrics de forma simultània.

Els carregadors s’han ubicat al pàrquing Sierra del centre comercial i són de tipus semi-ràpid. Compten amb una potència de fins a 22 kW, la qual cosa suposa que els usuaris podran recarregar el 80% de la bateria en aproximadament un temps de 2 a 4 hores, depenent de la capacitat de la bateria del vehicle i la potència de recàrrega que admeti el cotxe, expliquen Parc Vallès i Endesa. Els carregadors són d’accés públic i estaran operatius les 24 hores del dia,els 365 dies l’any. Per utilitzar-los només cal descarregar-se l’aplicació mòbil d’Endesa X Way, una plataforma digital on els usuaris poden localitzar l’estació de recàrrega, conèixer el seu estat, i, fins i tot, abonar les recàrregues amb la seva targeta de crèdit.

Els primers d’un grup de 30

“No som els primers en la incorporació de carregadors per a vehicles elèctrics, hem preferit dedicar el temps necessari per decidir el millor soci per a aquesta associació de llarg termini, en benefici a la innovació i fiabilitat dels equips, solucions i
acompanyament als usuaris”, comenta la gerent de Parc Vallès, Núria Gàndara, que avança aquests deu punts de càrrega són els primers d’un total de 30 que es volen instal·lar aquest 2023. “Aquesta darrera fase comprendrà carregadors de càrrega ràpida que tindran accés les 24 hores els set dies a la setmana. A més, millorarem altres zones amb aparcabicis i aparca patinets elèctrics amb possibilitat de recàrrega”, afegeix Gàndara.

“Volem portar la recàrrega de vehicle elèctric allà on la gent ho necessiti i sense necessitat de canviar el seu dia a dia o els seus hàbits. La idea és aprofitar per recarregar el vehicle elèctric mentre fem una activitat habitual com és anar a un centre comercial, al cinema, o mentre fem un àpat amb la família o els amics. L’objectiu és fer que la mobilitat elèctrica sigui fàcil, pràctica i accessible”, explica, per la seva banda, Pol Olivella, de Desenvolupament d’Infraestructura de Vehicle Elèctric a Endesa X Way.

To Top