Un relat, “Noms robats”, sobre la soledat d’un nen a qui els companys no criden pel nom. Un altre títol: “Por ti y por todos tus compañeros”. I el volum popular “Invisible”. Aquests són alguns dels prop de 50 llibres inclosos en la Guia de Lectura dontra l’Assetjament Escolar, elaborada per la Policia Municipal i la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) en el marc del treball contra l’assetjament escolar. La iniciativa ha estat presentada aquest dijous precisament a la BCT, durant la celebració de la tercera Jornada de Sensibilització contra l’Assetjament.
La trobada, enguany amb el lema “Passem a l’acció”, ha comptat amb 120 assistents, entre professorat i professionals relacionats amb l’àmbit educatiu, i agents del cos municipal terrassenc, dels Mossos d’Esquadra i de policies locals de municipis d’arreu de Catalunya, com Sant Quirze, Sitges o Sant Joan Despí.
Participació
La regidora de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Patrícia Reche, i la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, han estat presents en la jornada, organitzada per la Policia Municipal de Terrassa, a través de la seva Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat, i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa.
A les activitats han participat, amb diverses conferències i dinàmiques relacionades amb adquirir eines i recursos per combatre l’assetjament escolar, l’educadora emocional, escriptora i investigadora, Cristina Gutiérrez-Lestón; el pedagog, animador sociocultural i expert en investigació pedagògica, Francesc Esteban Amat; la responsable de la secció infantil de la BCT, Marta Martí, i representants del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT).
La guia de lectura vol esdevenir “un element de senbilització per a famílies, professorat, professionals de l’entorn educatiu, així com per a nens, nenes i joves que vulguin unir-se a la lluita contra l’assetjament escolar”. “Bullying: ¿por qué a mi?”, es titula un dels volums. A la BCT n’hi ha un grapat.