Terrassa

El TC declara nuls els acords per a la delegació de vot de Lluís Puig

L’alt tribunal respon d’aquesta manera a un recurs d’empara del PSC

El terrassenc Lluís Puig / Arnau Alcalà

El Tribunal Constitucional (TC) ha estimat un recurs d’empara del PSC i ha anul·lat els acords de la Mesa del Parlament del 5 de juliol del 2022 per mantenir el vot delegat del diputat terrassenc de Junts Lluís Puig. La decisió de l’alt tribunal, del 26 de març, ha estat comunicada a la Mesa de la cambra catalana, que s’ha reunit aquest dimarts; però fonts d’aquest òrgan han assegurat que la Mesa no cal que es posicioni respecte la decisió del TC. De fet, no és la primera vegada que l’alt tribunal anul·la la delegació de vot de Puig.

Precisament, aquest dimarts, ERC i CUP han registrat una proposta per modificar el reglament i ampliar els supòsits de la delegació de vot, una modificació de la qual podria beneficiar-se l’exconseller Puig.

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha celebrat que el TC els “dona la raó” i confia que la Mesa “compleixi i no compti amb el vot de Lluís Puig”. “Avui la Mesa s’ha donat per assabentada i esperem que en el pròxim ple no comptin el vot”, ha apuntat, en una roda de premsa des del Parlament. Alhora, ha advertit que el Parlament també es “desprestigia” quan no es compleix amb la llei.

“Seguim. Sembla que els drets dels nostres votants són de 2ª categoría”, ha escrit Puig a Twitter.

To Top