Terrassa

En bicicleta i sense por

Una ruta en bici de carretera fins a la Casa Nova de l’Obac, en la que cal anar alerta amb els cotxes

S'hi va per la carretera de Rellinars / ALBERT TALLÓN

Avui sortim de ruta per l’Alt Vallès. O sigui, tota la franja al nord de Terrassa i Sabadell, on tenim precioses carreteres com la que porta a Rellinars, a la Barata, a Castellar, a Sentmenat, a Sant Llorenç Savall, a Gallifa, etc.

De fet, avui la ruta la fem en bicicleta. Preferiblement amb una de carretera, doncs anirem per asfalt. Però amb una mountain bike, també fareu el pes (i una mica més d’esforç a les pedalades).

Us proposem que feu la quedada amb els amics a la hípica de Can Colomer. Un punt de partida des del qual creuareu -per sota- l’scalextric de la B-40.

Arrancareu tot d’una els revolts. I si aneu amb ganes de trescar, podeu aturar a fer una volta per la masia Ègara, que trobareu a la mà dreta.

Balconada amb vistes / ALBERT TALLÓN

Seguiu revolts amunt, on potser veieu alguns abocaments il·legals de runes i restes d’obra, al marge de la carretera. Ja sabeu: foto amb el mòbil i denúncia al Diari de Terrassa! Seguiu amunt, com el torrent de Gaià (que us ressegueix per l’esquerra). Faríem llavors una nova parada, per baixar a la zona ombrívola del torrent i veure brollar els gorgs de Rellinars (o dels Caus).

Tanmateix, no cal que ens hi aturem. Com ha de brollar l’aigua, en una terrassa assedegada per la sequera?

I és que la manca de pluges, de fet, no només és evident als camps de secà de l’Anella Verda de terrassa. També als boscos del Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac, menys verds que mai tenint en compte que entre abril i maig registrem (o n’hauríem) les majors pluges de l’any.

El restaurant La Pastora ofereix esmorzars per a cilcistes / ALBERT TALLÓN

Enfilem ja una altra de revolts per arribar a l’alçada de la Casa Nova de l’Obac (sempre per la mateixa carretera de cotxes, direcció Rellinars). Tanmateix, no us hi atureu encara: seguiu uns metres més fins arribar a la balconada des d’on veureu una panoràmica de Montserrat i a bona part del Bages (com ara la taca blanca de la mina d’Iberpotash).

Ja podeu tornar enrere fins a la Casa Nova de l’Obac, un antic mas vitivinícola de tres plantes i estil italianitzant, aixecat al començaments del segle XIX. I una mica més recte, el bar i restaurant La Pastora, que ofereix esmorzars (amb torrades pagès calentes) per a ciclistes i excursionistes.

Heu fet els 8 quilòmetres de pujada. Si ho deixeu aquí, us queden els 8 de baixada, en els que poques pedalades haureu de fer.

Però sempre alerta amb els cotxes i les males formes amb les que alguns conductors ens avancen, als ciclistes!

La Fitxa

Distància: 17 kM (anar i tornar)
Desnivell: 405 metres
Masies: Ègara
Tiberi: La Barata

En bicicleta i sense por
To Top