Terrassa

Terrassa, la ciutat amb més donacions de sang en la campanya dels Bombers

La jornada a l’Ajuntament i el raval de Montserrat va aconseguir 229 participacions

Una imatge de la jornada / Lluís Clotet

La campanya “Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang” ha tornat a situar Terrassa com una de les ciutats que més hi ha participat. Al nostre municipi, el passat 18 de març, es van aconseguir 229 donacions, una xifra superior a la dels últims tres anys, quan la campanya es va adaptar per la pandèmia, i que s’apropa als nombres previs a l’arribada de la Covid.

A més, amb aquesta xifra, Terrassa és la ciutat que ha aconseguit més donacions de totes les localitats que han participat de moment en la campanya, que espera arribar als 3.500 participants arreu de Catalunya, un 16% més que la previsió inicial. I és que de moment ja hi han col·laborat 2.507 persones.

Vint parcs de Bombers han donat suport a una trentena de campanyes organitzades arreu del territori. Tots els punts de donació han estat dinamitzats pels equips de professionals d’aquest cos. S’hi han realitzat simulacions de rescats, exposicions de vehicles i demostracions d’excarceracions. El teixit social també ha estat protagonista; com els gegants, castellers, dimonis i diables, etc.

Des de la Generalitat assenyalen que totes aquestes donacions són imprescindibles per encarar els festius de Setmana Santa amb unes reserves de sang òptimes. I és que amb aquesta campanya, s’aconsegueix incentivar la donació els dies previs a Pasqua, però la necessitat continua. Cada dia, calen 1.000 donacions per atendre les necessitats de tots els pacients dels hospitals catalans.

FOTOGALERIA | Jornada “Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang”

Terrassa, la ciutat amb més donacions de sang en la campanya dels Bombers
To Top