Terrassa

El Parc Audiovisual creixerà amb dos platós que duplicaran la capacitat de rodatge

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, encarrega el projecte i diu que les obres començaran el 2024

La consellera Natàlia Garriga conversa aquest matí amb els regidors Pep Forn i Ona Martínez, durant la visita al Parc Audiovisual. De fons, els terrenys on s'edificaran els nous platós / Nebridi Aróztegui

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha anunciat avui a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) que el complex augmentarà el nombre de platós per donar resposta a una indústria que demana més espais de rodatge en interiors a Catalunya. Les previsions són de construir dos nous platós de 2.500 metres quadrats i 1.200 metres quadrats en un solar a tocar de l’antic Hospital del Tòrax, unes dimensions que duplicarien l’oferta actual de metros de rodatge a la ciutat. Les obres començarien l’any 2024 amb recursos propis, concretament amb part dels 60 milions que la Generalitat ha rebut de l’Estat per a desenvolupar el “hub” Catalunya Media City a les Torres de Sant Adrià.

La consellera ha explicat que ha fet l’encàrrec al consell d’administració del Parc Audiovisual per a “la redacció d’un projecte bàsic que detallarà, d’acord amb les necessitats reals del sector, quin serà el pressupost i el calendari de l’obra”. L’estudi “estarà enllestit aquest any per poder començar a treballar el 2024. Tenim pressa”, ha dit Garriga.

Terrenys on s’edificaran els nous platós del Parc Audiovisual de Catalunya / Nebridi Aróztegui

La Generalitat finançarà amb recursos propis la infraestructura dels nous platós, és a dir, els edificis. L’equipament tecnològic interior optarà a ajuts d’altres administracions, probablement en el marc dels fons europeus Next Generation.

Els 2.500 metres quadrats i 1.200 metres quadrats dels nous platós permetran duplicar l’oferta actual de producció al PAC, que disposa de quatre platós: un de 305 metres quadrats, un de 600 metres quadrats i dos de 1.200 metres quadrats. En total, 3.305 metres quadrats de platós actuals, enfront dels 3.700 que s’incorporarien de nou. Aquesta és la primera estimació de creixement, no necessàriament la definitiva. Serà el projecte el que finalment confirmi la proposta o bé la modifiqui, si la demanda justifica fer un únic plató de més dimensions o dos platós amb capacitat diferent de la inicialment prevista.

La consellera va voler deixat clar ahir a Terrassa que Catalunya Media City, el hub audiovisual, digital i del videojoc amb epicentre a les tres xemeneies del Besòs, és “un projecte de país” que té com a llavor el Parc Audiovisual de Terrassa, una factoria en actiu impulsada conjuntament per la Generalitat, que té una participació del 20%, i l’Ajuntament de Terrassa, que ostenta el 80%.

Vista d’uns dels platós del PAC. El parc està al 90% de la seva capacitat d’ocupació i necessita créixer / Nebridi Aróztegui

El PAC és avui una peça clau del Catalunya Media City, que s’espera que sigui una realitat l’any 2030. El projecte afronta ara un llarg procés urbanístic. “A Terrassa tenim la sort- ha dit la consellera- que l’espai ens permet edificar ja. A Sant Adrià acabem d’aprovar el pla director urbanístic i construir grans platós és molt més difícil”.

El regidor de Projectes Audiovisuals de Terrassa, el republicà Pep Forn, ha recordat al Parc Audiovisual que la direcció del parc “fa tres anys que treballem amb l’Institut Català de les Empreses Culturals i amb el clúster de l’audiovisual de Catalunya, on hi ha més de cent empreses del sector”, cosa que els ha permès “testejar les necessitats de país”.

El resultat d’aquestes converses és la certesa que la indústria necessita més platós a Catalunya per a les seves produccions. “Terrassa té un avantatge. Un ecosistema potent d’universitats i de professionals que surten de les nostres escoles”. I també metres per construir nous platós. “Si es poden fer a Terrassa, estem encantats”.

To Top