Terrassa

Les piscines mantenen dos torns de bany i el preu d’entrada a 2,5 euros

El govern revisarà els números de les piscines l’any vinent. De moment, manté els banys de matí o tarda i la supressió dels abonaments

El ple ha aprovat les taxes per a la utilització de les instal·lacions municipals i, entre elles, les de les piscines municipals. En ple estat d’excepcionalitat per sequera, aquest estiu es mantindrà el sistema de dos torns de bany (matí o tarda), l’eliminació dels abonaments i es congelen les tarifes, de tal manera que les entrades individuals, per persona i torn, costaran 2,5 euros i els menors de 14 anys entraran gratis.

Ho ha anunciat al ple d’aquest matí la primera tinenta d’alcaldia Ona Martínez. El seu departament ha pres la decisió els darrers dies, després de calcular els costos del servei amb motiu de les restriccions imposades per la sequera. “Un cop analitzada la situació hem vist necessari fer un estudi de costos del servei com neteja i estructura, que tindran impacte sobre el servei”. Aquest anàlisi més acurat es farà “l’any 2024” i, de manera provisional, aquest estiu es congelen tarifes.

Els comptes municipals hauran d’aportar 105.000 euros a les piscines per compensar la diferència entre ingressos i costos. I hauran d’assumir també els 60.000 euros que costarà tractar les aigües perquè siguin aptes pel bany.

El govern aportarà a les piscines 105.000 euros per compensar les despeses i 60.000 per tractar les aigües per al bany

La decisió del govern ha estat qüestionada pels partits de l’oposició, que han criticat que un primer dictamen del govern presentat en comissió preveia unes taxes més altes, que han estat corregides. Isabel Martínez de Ciutadans, ha demanat explicacions pel canvi i Alfredo Vega, del PSC, ha atribuït la reculada de preus al fet que estem “en any electoral”. També ha criticat la supressió dels abonaments i ha acusat l’executiu “de manca de rigor” per “canviar un informe tècnic” i aplicar una tarifa idèntica per tots els usuaris, “renunciant a la progressivitat fiscal, quan sí que l’estan aplicant a les taxes dels equipaments educatius, com el Conservatori”.

Des del Govern, el regidor d’Esports Miquel Àngel Moreno defensa la supressió dels abonaments per raó de capacitat. “L’any 2019 van gaudir d’abonaments 2.447 persones i l’aforament de les piscines és de 2.300 persones. Tot i que calculem que un 30% dels usuaris no van cada dia, si sumem els casals, l’afluència potencial deixa poc marge”. Amb el sistema de dos torns, ha afirmat Moreno, “ampliem l’aforament a 3.600 persones i donem més oportunitats de bany”.

Els preus del Conservatori

Els polèmics preus del Conservatori han tornat al ple, que ha votat la modificació de l’ordenança que regula les taxes dels centres docents municipals. El govern manté l’increment de 9 a 10 trams pel càlcul de les quotes, una decisió que ha aixecat la indignació d’un grup de pares que han vist com els preus augmentaven, especialment per a les famílies d’ingressos mitjans amb dos o més fills. Montse Caupena, de Junts, ha explicat que “l’increment afecta un 40% de les famílies” i que en algunes aules es dóna la circumstància que “un alumne paga 20 euros i un altre 200”. Des de Ciutadans, David Aguinaga ha afirmat que “només a les famílies dels trams 1 al 5 els baixa la quota” i ha acusat l’executiu de “fer pagar més a les famílies amb l’excusa de la tarifació social”.

El govern de la ciutat manté la seva decisió d’augmentar els trams de càlcul al Conservatori. Ona Martínez defensa que “aquí no es puja res. Tot queda millor repartit i es recapta més perquè entren més alumnes gràcies a la tarifa social”. Si alguns alumnes han deixat el Conservatori, apunta, és perquè les famílies “no volen pagar, no perquè no poden”.

Martínez defensa la decisió des d’un punt de vista de “justícia social” i obre la porta “a atendre totes les propostes i, si cal, introduir millores a l’ordenança en el futur”.

Altres temes del ple

El regidor d’Urbanisme Carles Caballero, durant la seva defensa del projecte al ple / Nebridi Aróztegui

El govern aprova en solitari el nou sector de Can Bosch

L’avanç de pla de la modificació puntual del POUM del Palau Nord, el polígon industrial que esdevindrà un nou sector residencial i verd (Can Bosch) al sud de la ciutat, es va aprovar ahir amb l’abstenció de l’oposició.

El dictamen votat al ple ha estat acordat per tots els grups /Nebridi Aróztegui

Sanció lleu a la regidora Josefina Merino

El ple va aprovar ahir imposar una amonestació a la regidora del PSC Josefina Moreno per una infracció lleu del Codi Ètic i de la Llei de Transparència, per no renunciar al càrrec de gerent i accionista el moment d’incorporar-se el 2019 com a càrrec electe a l’Ajuntament de Terrassa.

Cartells en defensa del dret a l’ús del català al ple / Nebridi Aróztegui

Suport a la dona que no va poder expresar-se en català a la Comissaria

La Plataforma per la Llengua i el col·lectiu La Traca van portar ahir al ple el cas de la professora a la qual fa un any no van deixar expressar-se en català a la Comissaria de Terrassa. Per majoria, el ple va acordar, entre altres coses, condemnar els fets, expressar el malestar al comissari i demanar la conselleria d’Interior l’arxivament del cas.

Les treballadores del SAD al ple. Ahir van entregar a l’Ajuntament i una instancia per la municipalització amb el suport de 38 entitats i 4 mil signatures /Nebridi Aróztegui

No del ple la municipalització del SAD

Les treballadores del servei d’atenció domiciliària (SAD) van portar un cop més ahir al ple la proposta de municipalitzar el servei. Els partits van explicar que un estudi conclou que la municipalització no és viable. Aviat, va anunciar el regidor de Drets Socials Noel Duque, s’adjudicarà el servei “amb plec pioner per fiscalitzar i sancionar les empreses que se’l saltin sense ni tan sols escoltar-les”.

Carles Godall, portaveu de la Coordinadora Capaç al ple /Nebridi Aróztegui

Garantir l’accessibilitat a totes les árees de jocs

La coordinadora Capaç, que aplega les associacions de famílies de les 4 escoles d’educació especial de la ciutat, ha aconseguit el compromís unànime del ple de redactar, en el termini de nou mesos, un pla d’accessibilitat a les àrees de joc de la ciutat per garantir l’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual. “Ara són espais de segregació, en comptes de ser inclusius -ha dit el portaveu Carles Godall-. La millora tindrà una altra conseqüència. Evitar la invisibilitat davant dels altres infants, que seran els adults del demà”. El ple s’ha compromès, entre un paquet de mesures, a planificar un calendari, amb dotació econòmica, per fer inclusives totes les àrees de més de 5 jocs, prioritzant les més properes a les escoles d’educació especial, els centres de dia i les residències.

Les piscines mantenen dos torns de bany i el preu d’entrada a 2,5 euros
To Top