El laboratori Film Lab ha reunit al Parc Audiovisual a representants dels centres de formació, les empreses i els professionals de l’àmbit audiovisual, alguns dels quals formen part de la Taula de l’Audiovisual de la ciutat. Els hem preguntat què opinen del nou projecte i com es plantegen interactuar amb ell.
David Carceles , director de Tecnologia, Postproducció i Patrimoni de l’ESCAC
“Això és la revolució dels rodatges del futur”
“El futur ja és avui. Això és la revolució dels rodatges. Des del punt de vista empresarial és un gran estalvi de costos, és una manera de produir molt més àgil i obre la porta a nous perfils laborals. Aquesta tecnologia canvia les regles del joc, amb entorns més controlats, i amb la tecnologia led entra direcció, guió, art, il·luminació, fotografia… tot. Ja no cal anar a rodar a un carrer de Chicago. El circuit de creació audiovisual no canvia. Ara cal conèixer la nova eina”.
Mariona Bruzzo , cap del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya
“Ens permetrà formar-nos per millorar la conservació”
”És un centre de transferència de coneixement i nosaltres, com a Filmoteca de Catalunya, serem uns dels receptors de les pel·lícules que es produeixin. El laboratori ens permetrà formar-nos en aquesta nova tecnologia per a millorar la seva conservació. El 2014 va arribar la darrera pel·lícula fotoquímica i, des de llavors, tot el que ens arriba és digital i en 3D. No hem deixat de formar-nos i ara el Film Lab és un nou repte per adaptar-nos a la nova tecnologia”.
Álvaro Scarpino , Professor de cicles de producció i realització d’audiovisuals i espectàcles del INS Santa Eulàlia
“La tecologia del FilmLab ens empany a renovar-nos”
“Tenim una relació molt estreta amb el Parc Audiovisual, on els nostres alumnes fan pràctiques. Ara, el Film Lab modernitzarà els nostres estudis. A partir d’ara hem de veure l’encaix. Però encara estem al croma verd i fins i tot blau i el nou equipament ens empeny a renovar-nos. Ara toca encabir la nova tecnologia en el nostre dia a dia i brindar l’oportunitat als alumnes que vulguin incorporar-la als seus treballs o treballs de fi d’estudis”.
Joan Paüls, Guionista i director de cinema
“Volia firmar a pel món i ara tinc les ciutats a Terrassa”
“És una tecnologia molt esperançadora i sexi, en el sentit que és molt nova i obre opcions impensables fins ara. Juga a la inversa, donat que ara graves i després t’ho inventes tot, i en acabat t’ho hauràs d’inventar abans, cosa que t’ajuda a afinar més. He vist el laboratori i el cap ja em dona voltes, perquè la tecnologia et porta a projectes impensables. Tenia una pel·lícula amb localitzacions a París, los Ángeles, Barcelona i ara puc tenir les ciutats a Terrassa”.