Terrassa

L’Església es prepara a Terrassa per a la Setmana Santa

El Diumenge de Rams obrirà la celebració central del cristianisme

Imatge de la Procesión del Encuentro a les Arenes / LLUÍS CLOTET

Diumenge vinent, 2 d’abril, començarà la Setmana Santa, les celebracions de la qual constitueixen “el centre de la fe dels cristians, ja que es celebra la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist en les diverses celebracions i actes a les parròquies i esglésies”. La diòcesi de Terrassa ultima els preparatius per a una commemoració que el bisbe, Salvador Cristau, convida “a viure intensament”.

Diumenge de Rams es recorda l’entrada de Jesús a Jerusalem “essent aclamat pel poble que l’acompanya amb palmes i branques d’oliveres”. A Terrassa, el bisbe farà la Benedicció a la Plaça Vella a les 12 hores, per celebrar després la missa a la Catedral. Celebracions similars es duran a terme a altres parròquies.

Els actes solemnes continuaran dimarts, 4 d’abril, amb la Missa Crismal (a les 11 hores a la Catedral del Sant Esperit), per commemorar la institució del sacerdoci que va tenir lloc a l’Últim Sopar. En un principi es feia el Dijous Sant, però el Papa Pau VI va concedir que s’avancés uns dies “per tal de facilitar l’assistència i participació de tot el clergat de la diòcesi”. En aquesta data es felicita els preveres que fan les seves noces de plata o d’or. Enguany, la felicitació recaurà en Ignasi Condal Elies.

Dijous Sant

La següent cita serà Dijous Sant, 6 d’abril, la celebració del Sopar Pasqual. El bisbe presidirà la missa del sopar a les 19 hores a la Catedral i rentarà els peus a diversos joves, com va fer Jesús amb els seus deixebles. A cada parròquia hi haurà una Hora Santa de pregària davant el Santíssim.

La Procesión del Encuentro se celebrarà Dijous Sant

Una de les cites més esperades de la festivitat tindrà lloc al vespre a les Arenes: es tracta de la Procesión del Encuentro, organitzada per la parròquia de la Mare de Déu de les Arenes amb la col·laboració de diverses confraries i germandats.

La mort de Jesús es commemorarà l’endemà, Divendres Sant, 7 d’abril. Hi haurà missa a la Catedral al migdia i al vespre, a les 20 hores, començarà el Via Crucis, que recorrerà el Centre de Terrassa. Hi haurà actes similars a les parròquies de Sant Valentí i de les Fonts, a Matadepera i a Ullastrell. Aquest dia es farà també a la parròquia de Sant Pere, a La Seu d’Ègara, el Sermó de les Set Paraules. Serà un acte ecuménic que s’iniciarà a les 10 hores.

Resurrecció

Dissabte, 8 d’abril, serà la jornada de la Vetlla Pasqual, dia de silenci i recolliment. Coincideix amb la lluna plena i per aquest motiu el calendari litúrgic varia cada any. Els cristians són convocats a la nit “per celebrar la victòria de Jesucrist sobre la mort”, al voltant del foc, a les fosques. El bisbe farà la missa a les 22 hores al Sant Esperit.

Via Crucis, Divendres Sant per carrers del Centre

El 9 d’abril serà Diumenge de Pasqua, la celebració de la Resurrecció, amb ofici litúrgic i benedicció apostòlica a les 12 hores.

Aquest dimarts, 28 de març, aquest dimecres i aquest dijous, a les 20 hores, tindrà lloc a La Seu d’Ègara la representació d’un acte sacramental de la Pasqua “a través de l’escenificació, la música i les imatges que acompanyen una narració literària que ajuda a preparar la celebració de les festes centrals dels cristianisme”, diu la diòcesi terrassenca.

L’Església es prepara a Terrassa per a la Setmana Santa
To Top