Terrassa

La nova residència d’Ampans obrirà l’any 2025

Amb 70 noves places, el nou equipament gairebé duplicarà l’oferta per a persones amb discapacitat intel·lectual a la ciutat

La fundació Ampans ha presentat la futura residència i centre de dia per a persones adultes amb discapacitat intel·lectual, que construirà al solar cedit per l’Ajuntament de Terrassa a tocar del sector de Can Petit, al carrer de la Castellassa, número 10-12. La previsió és que l’equipament estigui enllestit i en funcionament l’any 2025.

El centre disposarà de 50 noves places de residència i 32 de centre de dia. La residència es distribuirà en deu unitats de convivència, en què residiran cinc persones a cada una, amb habitacions individuals i espais comunitaris, totes amb sortides a l’exterior i amplis patis, i dissenyada sota els paràmetres de sostenibilitat i eficiència encaminades a la reducció zero de la petjada de carboni. L’edifici residencial tindrà 2.550 m² més 1.150 m² de centre de dia.

Imatge virtual de la futura residència d’Ampans a la ciutat

Actualment, a Terrassa només funciona un centre d’aquestes característiques, la Pineda, que compta amb 62 places de residència i 25 places d’atenció especialitzada, assignades pel Departament de Drets Socials, amb 87 places. La dotació és del tot insuficient per donar resposta a la demanda de les famílies amb adults a càrrec seu amb problemes amb discapacitat intel·lectual.

El centre d’Ampans estarà especialitzat en persones amb discapacitat intel·lectual i alt grau de dependència. La seva obertura suposarà pràcticament duplicar les places existents fins ara. La nova oferta hauria d’evitar el desplaçament de moltes famílies a altres municipis per poder rebre aquest servei tan necessari.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el director general d’AMPANS, Toni Espinal, i la presidenta de la Coordinadora Capaç, Gemma Paüls, han visitat aquest matí el solar on s’edificarà el nou equipament.

El procés es va iniciar a finals de l’any 2019 amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat històrica per dotar la ciutat de més nombre de places residencials per a persones amb capacitats diverses, reivindicat i promogut per la Coordinadora Capaç. L’any 2020, la fundació va presentar el seu projecte a l’Ajuntament, que va decidir posteriorment posar a disposició de l’entitat del tercer sector un solar on poder donar acollida al projecte.

L’acte ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque; la tinenta d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Ona Martínez; la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; i personal directiu de la Fundació Ampans, Coordinadora Capaç i Prodis.

La nova residència d’Ampans obrirà l’any 2025
To Top