Terrassa

Així va ser la batussa a trets entre dues famílies a Terrassa

Els quatre detinguts ja estan en llibertat amb càrrecs

Unitats policials durant la intervenció a la Grípia / JUANMA MEDINA

Trets amb arma de foc a l’aire, crits, un cop amb una escopeta en un cotxe, carreres en blocs de pisos i al carrer. I quatre detinguts. Aquest és el balanç de la batussa entre dos clans es que es va desencadenar divendres passat a la nit a Terrassa i que va mantenir la zona de la Grípia presa per la policia durant diverses hores.

A les 20.46 hores, els serveis d’emergències van ser alertats d’un enfrontament “a trets” al carrer de Tortosa, al sector de les Arenes-la Grípia-Can Montllor. Unitats dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal van acudir a la zona indicada, l’illa d’habitatges situada entre els carrers de Tortosa, de Reus i de les Borges Blanques.

Els agents van parlar amb testimonis i van contactar amb una de les parts enfrontades. Tots dos bàndols tenien nexes familiars entre si. De les primeres dades recaptades pels agents es va concloure que, suposadament, una part en litigi havia amenaçat l’altra amb una arma de foc i havia disparat un tret a l’aire i apuntat els altres amb l’arma. Després es van refugiar al carrer de Reus. Testimonis aliens a les famílies barallades van confirmar que s’havien sentit trets i van indicar el lloc on es trobaven els presumptes autors dels fets.

Una bossa amb una escopeta retallada

Diversos policies van custodiar la porta de l’edifici en qüestió, on suposadament havien entrat els atacants, i van requerir aquests que sortissin.

I van sortir tres individus. Els agents van obtenir una segona versió, segons ha pogut saber de testimonis aquest diari: era l’altra part la que havia esgrimit una arma de foc per amenaçar-los.

Els Mossos d’Esquadra instrueixen les diligències per amenaces i tinença il·lícita d’armes / LLUÍS CLOTET

Els tres sospitosos van ser detinguts. No es va trobar res en aquell domicili, però sí en un replà del bloc, on els agents van localitzar una bossa de plàstic. I dins, una escopeta retallada.

Després es va detenir un quart implicat, pertanyent a la primera família. Uns testimonis involucraven aquesta persona també en amenaces amb arma de foc. Els policies van comprovar que en la batussa algú havia colpejat un vehicle de la part contrària amb la culata d’una escopeta.

Els quatre detinguts, tres d’una família i l’un de l’altra, van ser traslladats a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Terrassa per a la pràctica de diligències per dos delictes: amenaces i tinença il·lícita d’armes. Els quatre sospitosos van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Així va ser la batussa a trets entre dues famílies a Terrassa
To Top