Terrassa

Taigua traslladarà la seva seu al barri del Segle XX

El contracte de lloguer amb Mina al carrer de la Societat, de 307.000 euros l’any, venç al desembre i l’empresa pública ha decidit canviar de seu corporativa

Taigua estrenarà nova seu abans de finals d’any. L’empresa municipal ha llogat l’edifici de 3.280 m² situat al número 165 del carrer del Pare Font, al barri del Segle XX. L’immoble, que va ser seu de la concessionària de vehicles Nissan, acollirà les oficines d’atenció ciutadana, els despatxos professionals i el magatzem i pàrquing de vehicles.

D’aquesta manera, Taigua abandonarà les històriques instal·lacions del carrer de la Societat propietat de Mina, per les que abonava un lloguer anual de 307.000 euros a l’antiga concessionària. Llogar la nova seu al Segle XX costarà menys de la meitat, 137.000 euros l’any, un estalvi que “permetrà amortitzar en els 15 anys de contracte la inversió que farem en l’adequació del nou edifici i estalviar diners”, ha explicat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat Lluïsa Melgares.

Zona de despatxos, amb façana a la carretera de Rubí

Rehabilitar l’interior de l’edifici i reparar les cobertes per millorar l’aïllament costarà 1,8 milions d’euros: 1.496.989 euros adequar l’interior i 278.571 arranjar la coberta.

L’empresa pública té previst instal·lar-se a les noves dependències abans d’acabar l’any. Les obres de la coberta ja estan licitades i la reforma interior està en procés de licitació, pendent que les empreses presentin les seves ofertes després de Setmana Santa.

L’empresa pública estrenarà ubicació abans de finals d’any a l’antiga seu de la concessionaria Nissan, al carrer del Pare Font

La futura seu de Taigua és un edifici de més de 3 mil metres quadrats que fins ara havia funcionat com a concessionari de vehicles i que s’adequarà per acollir la seu d’una empresa pública de serveis. Marta Badia, arquitecta de Blossom, el despatx responsable del projecte de rehabilitació, ha explicat que a l’edifici es farà una intervenció funcional- per garantir els circuits de comunicació entre els diferents departaments de l’empresa- i una altra arquitectònica.

La zona d’atenció ciutadana se situarà a la façana principal de l’edifici, a la plaça de Jaume Jové, on s’habilitarà una rampa accessible; els despatxos dels professionals de Taigua se situaran a l’antiga zona d’exposició de vehicles, una gran sala amb parets de vidre i vistes a la carretera de Rubí. La zona de magatzem, les cotxeres i el pàrquing de vehicles de l’empresa tindran accés pel carrer de Pare Font.

Zona d’atenció a la ciutadania, amb accés per la plaça de Jaume Jové

Els primers treballs de rehabilitació afectaran la coberta de l’edifici, on “es retirarà el fibrociment per a instal·lar aïllament tèrmic“, ha detallat Badia. El sostre es prepararà “per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques” que garantiran uns consums sostenibles a la nova seu de Taigua i, en el futur, podran produir energia per a altres consumidors de la zona. S’instal·laran plaques en una superfície de 2.885 m² amb una potència de 14.851 wats.

El preu del nou lloguer és la metitat del que Taigua paga ara a Mina. L’estalvi permetrà finançar la reforma del nou edifici i estalviar diners

A l’interior, “es baixaran les alçades per adequar-les a les persones, amb unes supraestructures de fusta que conformaran els diferents espais de treball”, ha explicat Marta Badia.

La façana es repintarà i es retiraran els elements corporatius de Nissan, que se substituiran pel logo de Taigua. L’edifici adoptarà el mateix blanc de la seu de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental-Arxiu Històric de Terrassa, situat a la mateixa illa, al carrer de Baldrich.

“Aquest és un edifici que respon a totes les característiques que buscàvem -ha dit Lluïsa Melgares-. Té espai, és cèntric i de fàcil accessibilitat”. A la nova seu de Taiga es podrà accedir “a peu o en les diverses línies de bus que passen per la zona”. L’edifici disposa d’un pàrquing al subsòl que no està inclòs en el contracte de lloguer i, per tant, no forma part del projecte.

Melgares ha posat l’accent en “l’eficiència energètica i econòmica de la nova seu” i en la seva estratègica ubicació. L’edifici està a peu d’un tram de la carretera de Rubí que es remodelarà aviat, per transformar-se en un vial amable. Més endavant, la construcció del nou l’institut escola Sala Badrinas i el desmantellament dels barracons permetran reurbanitzar la plaça de Jaume Jové i també el solar situat a l’altre cantó de la carretera, obrint unes vistes espectaculars al Parc de Vallparadís.

Taigua traslladarà la seva seu al barri del Segle XX
To Top