Terrassa

Les entitats andaluses de Terrassa aniran als Bellots

L’Ajuntament confirma el trasllat de la coordinadora

Grup escolar Germans Amat, actual seu de la coordinadora / ALBERTO TALLÓN

L’Ajuntament està preparant la mudança dels grups que componen la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT). L’objectiu és el trasllat a un dels edificis del recinte del polígon industrial Els Bellots, que de fet ja estan utilitzant alguns grups per a determinats esdeveniments.

Una tècnica municipal ha informat aquest dimarts del trasllat, per al qual encara no hi ha terminis establerts, en resposta a una pregunta del regidor David Aguinaga, de Ciutadans, durant la reunió de la comissió informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat.

La CEAT, que agrupa 15 entitats. ocupa en l’actualitat una part de l’antiga Escola Germans Amat, a la Maurina. L’estat de l’edifici, construït l’any 1960, és millorable. Segons l’Ajuntament, la CEAT havia demanat un nou emplaçament per augmentar la seva capacitat d’acció i poder, en una segona fase d’adequació, condicionar unes aules.

Fa un any

Fa un any es va fer pública la intenció de procedir a un trasllat durant el 2022. L’estat del grup escolar, ubicat a la intersecció del carrer de Mallorca amb el de Calderón de la Barca, havia estat objecte de debat en una comissió informativa municipal uns dies abans.

Una de les sales utilitzades per la coordinadora a l’antiga escola / ALBERTO TALLÓN

Rosa Boladeras, regidora de Cultura, havia reconegut que l’equipament de la Maurina no es trobava en bones condicions i que resultava obvi “el desequilibri” existent entre els grups de cultura popular catalana, amb la perspectiva de les obres al Condicionament Terrassenc, i les entitats de cultura andalusa, instal·lades com a ateneu en un espai que havia de ser provisional, el de Germans Amat.

L’opció de Ca n’Anglada, que es va tenir en compte de manera sòlida, es va anar esvaint. La dels Bellots guanya terreny i el consistori afirma que està treballant ja el document per al trasllat.

Les entitats andaluses de Terrassa aniran als Bellots
To Top