Terrassa

S’han de retornar 125.000 euros a Fundesplai per la seva exclusió del menjador

L’Ajuntament prossegueix amb la nova adjudicació del servei

La nova adjudicatària exercirà com a tal el proper curs

La nova adjudicació del servei de menjador escolar de Terrassa ha fet un nou pas aquest dilluns amb l’aprovació del retorn a Fundesplai, la primera adjudicatària, dels 125.190 euros que va abonar com a fiança o garantia.

La comissió informativa de Cicles de la Vida ha donat compte d’aquest nou pas després de la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que ha dirimit els recursos presentats per dues de les aspirants a la concessió de la gestió del servei a les escoles públiques d’educació infantil i primària i els instituts escola de Terrassa.

El de Mediterránea de Cátering ha estat acceptat perquè la seva desestimació per part de l’Ajuntament se sustentava en la falta de documentació, en un simple defecte de forma que el tribunal considera insuficient per descartar-la en el procés. Per això s’ha de tornar al principi. Fundesplai va guanyar el concurs al juliol del 2021, però Mediterránea va obtenir una millor puntuació sense tenir en compte el defecte al·ludit. L’exclusió de Mediterránea quedava sense efecte.

Sense recursos

“No presentarem recurs per no mantenir un plet de dos o quatre anys”, ha dit Teresa Ciurana, tinent d’alcalde de Cicles de la Vida. El servei de menjador ja està funcionant mitjançant pròrrogues a l’anterior concessionària, Serhs. A l’Ajuntament no li consta que Fundesplai hagi recorregut la decisió del tribunal, per la qual cosa tot apunta al fet que el procés seguirà endavant amb la nova adjudicatària.

Tot per Terrassa i Esquerra han votat a favor dels dos punts a discutir aquest dilluns: l’acceptació de la resolució i la devolució de la garantia econòmica de 125.000 euros. Junts també ha votat a favor. El PSC i Ciutadans s’han abstingut. David Aguinaga, regidor de la formació taronja, ha qüestionat el plantejament del concurs i ha criticat que es descartés la proposta de Mediterránea per un criteri que no era puntuable.

S’han de retornar 125.000 euros a Fundesplai per la seva exclusió del menjador
To Top