Terrassa

És segura l’entrada i la sortida de l’escola?

Què volen les famílies quan porten els seus fills a l’escola? Recollim suggeriments de les famílies terrassenques per saber com és l’entrada i sortida dels alumnes i de quina manera es podrien millorarels entorns escolars per fer-los més segurs, nets i còmodes

La sortida de l’escola La Roda, al carrer de Salmerón / ALBERTO TALLÓN

El trajecte de portar els infants a l’escola s’ha de fer religiosament de dilluns a divendres com a mínim dues vegades al dia. Com són aquests minuts que pares, mares, tutors i familiars destinen diàriament perquè els petits arribin a l’aula? Quines millores es poden implementar per polir, blindar i agilitzar aquest recorregut?

En alguns casos, aquests moviments es duen a terme amb agilitat i seguretat, però no és el cas de totes les escoles. Pares i mares d’alumnes d’escoles de Terrassa ens expliquen com està la situació actual. La presidenta de l’AFA de l’escola La Roda, Eva Monteagudo, comenta que a la sortida de l’escola ubicada al carrer de Salmerón hi ha una vorera molt gran i, per tant, no hi ha perill per als alumnes. “Aquestes entrades i sortides es fan per torns, de manera que no hi ha agrupacions multitudinàries”, apunta. “També tenim la sort de trobar-nos en sortir de l’escola un parc, i en conseqüència es redueix molt el perill de trobar cotxes”, assegura la presidenta de l’AFA.

L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa el 2019 canvis de sentit d’alguns carrers per reordenar el trànsit al centre la ciutat. Aquestes actuacions han facilitat el recorregut d’anada i tornada de pares i alumnes a l’escola. “Nosaltres estem contents perquè després de la covid es van reorganitzar els carrers, i en el nostre cas, les entrades i sortides dels alumnes són millors”, sosté Santi Moreno, membre de l’AFA de l’escola Agustí Bartra. L’escola ubicada a l’avinguda de Barcelona compta amb una vorera ampla, i aquest espai permet que els estudiants surtin de manera segura.

Carrers del Centre

Algunes escoles, però, s’ubiquen a carrers cèntrics de la ciutat. Aquesta reordenació del trànsit ha perjudicat aquelles que s’han trobat amb acumulacions de cotxes a la porta de l’escola o fins i tot, circulació perillosa al mateix carrer. Damià Hoyos, membre del consell escolar de l’escola Bisbat d’Egara, mostra la seva preocupació: “L’any de la covid els carrers van canviar el sentit i en el nostre cas, la sortida de l’escola ara és molt perillosa perquè els cotxes no respecten els senyals que indiquen no passar”, explica. L’escola Bisbat d’Egara s’ubica al carrer de Sant Marian i tal com apunta Hoyos, “seria necessari que es posessin pilones o semàfors, o per altra, que es tanqués el carrer per veïns i serveis”. D’aquesta manera, diu, “es garantiria la seguretat dels nostres fills”.

Molts alumnes, una vegada han acabat les classes, surten disparats de l’escola i travessen el carrer que a hora punta queda collapsat i transitat de cotxes. Jaume Valls, president de l’AFA del coŀ legi Mare de Déu del Carme, també comparteix aquesta preocupació. “Ens agradaria que es pogués facilitar la sortida i entrada dels alumnes amb seguretat, posant a algú que controli les parades dels cotxes”, comenta el president de l’AFA. L’escola es troba al carrer de la Independència i Valls considera que una bona alternativa seria tallar el carrer com sí que es fa a altres escoles de la ciutat.

To Top