Terrassa

La fira d’orientació Terrassa Tria Futur frega els 8.000 visitants

La xifra representa un augment del 27% respecte el 2022

Una imatge de la fira / Lluís Clotet

La fira d’orientació formativa i laboral Terrassa Tria Futur va rebre més de 7.900 visites entre les dues jornades (9 i 10 de març). La xifra representa un augment del 27% respecte el 2022, quan es va celebrar la primera fira presencial. Les dues primeres edicions de la fira van ser virtuals.

Dels dos dies, el primer va ser el que va registrar més visites. I és que el dijous hi van assistir 4.700 davant poc més de 3.200 divendres. Ambdós dies el ritme de noves entrades a la fira va ser més intens al matí que a la tarda. Aquestes dues tendències (més públic dijous que divendres i més entrades al matí que a la tarda) es van donar també l’any passat en la primera edició presencial, tot i que en aquella ocasió el total de persones que van visitar la fira es va situar al voltant de les 6.200.

Els Punts d’Orientació Personalitzada municipals van fer un total de 122 sessions d’orientació a les persones que ho van demanar; unes sessions que van anar a càrrec dels serveis d’Educació, Foment, Joventut i Universitats. Els serveis de Polítiques de Gènere, Relacions Internacionals i Emprenedoria també van tenir presència als estands de la fira.

Pel que fa a les xerrades organitzades pels serveis i empreses municipals, aquestes van aplegar un total de 733 assistents, el que representa una mitjana de 49 persones per acte. La que va suscitar més interès va ser “Actituds i competències transversals”, divendres al matí, amb 107 persones.

Xerrades a Foment

Un cop tancada la fira, el projecte Terrassa Tria Futur continua en marxa fins a final de mes amb altres accions. Aquesta setmana hi ha programat un cicle d’activitats a Foment de Terrassa, que abasten temes d’aproximació al mercat de treball, amb la presència d’empreses que presentaran les sortides professionals que hi ha en el seu àmbit, així com tallers per iniciar-se en la recerca de feina.

Prop de 2.000 persones joves inscrites a la Mostra d’Ensenyament

Dimarts vinent, 21 de març, arrencarà la Mostra d’Ensenyament, que enguany arriba a la seva 22a edició, encara que des del 2019 s’integra dins del projecte Terrassa Tria Futur. Enguany hi ha inscrits prop de 2.000 alumnes de 4t d’ESO de 19 centres de secundària i quatre entitats de la ciutat.

La Mostra se celebrarà simultàniament a tres equipaments cívics de la ciutat, seguint el model descentralitzador que es va estrenar l’any passat: el Centre Cívic Alcalde Morera, el Centre Cívic President Macià i el Casal Cívic Francisca Redondo.

En aquestes sessions l’alumnat assistent es distribueix en grups separats: d’una banda, les persones que volen cursar estudis universitaris, i d’altra les que opten pels cicles formatius. Cada grup assisteix a una orientació grupal en la que s’expliquen els requisits per accedir als estudis que volen fer, les diferents opcions que hi ha, etc. També es resolen dubtes concrets.

Fins el març de l’any vinent i la propera edició de la fira i la mostra, Terrassa Tria Futur es mantindrà com un espai permanent en forma de web: www.triafutur.terrassa.cat

Atracció per estudis de salut, esports i realitat virtual

La fira d’orientació Terrassa Tria Futur frega els 8.000 visitants
To Top