Terrassa

Terrassa és la ciutat que formalitza més lloguers, després de Barcelona

El preu dels arrendaments se situa en els 682,98 euros, amb un increment de l’11,39% 

L’evolució actualitzada del mercat del lloguer aporta dades interessants sobre l’evolució dels contractes a la ciutat de Terrassa, que és la segona ciutat gran de Catalunya que més arrendaments va formalitzar durant el quart trimestre de 2022, després de Barcelona. Així ho recull l’informe “Lloguers: evolució actualitzada” de la Cambra de la Propietat Terrassa i Comarca.

Entre setembre i desembre de 2022, a la ciutat es van tancar 1.114 lloguers, un 0,54% menys que durant el mateix període de l’any anterior, 2021. En un context generalitzat de disminució de lloguers – a Catalunya el nombre de contractes es va reduir en un 6,21%-, Terrassa manté el seu atractiu i tanca quadrimestre amb més de 1.100 contractes, una mitjana de més de 278 al mes. La xifra registra un mínim descens respecte a l’any anterior.

Terrassa continua concentrant la pressió sobre la demanda, tant de lloguer com de compra /Nebridi Aróztegui

A Barcelona, entre setembre i desembre de 2022, els contractes de lloguer van caure un 13,76% (es van signar 12.290) i a Sant Cugat es van signar un 12,55% menys (474). Per contra, Sabadell va tancar 1.010 arrendaments, una xifra lleugerament per sota de la de Terrassa, però en percentatge va augmentar els contractes en un 7,91%. També va incrementar la xifra de lloguers la veïna Rubí. Es van signar 299, un 8,33% més.

Des de la Cambra valoren que la davallada de contractació a Barcelona (-13,76%) respon “a l’efecte de l’aplicació de la llei de contenció de rendes, ara declarada inconstitucional, que com ja es preveia, ha produït el fenomen invers a l’efecte que pretenia el legislador català. La incertesa sobre la nova llei de l’habitatge espanyola – afegeix la Cambra- permetrà que es pugui tornar a incorporar la figura de la contenció de rendes, cosa que acabarà tenint efectes nefastos”.

A Terrassa continua pujant el preu del lloguer, mentre a Barcelona, Sant Cugat, Rubí, Sabadell i a Catalunya les rendes van caure el quart trimestre de 2022

Pel que fa als preus dels lloguers, a Terrassa van augmentar un 11,39% durant el quart quadrimestre de 2022, situant-se en els 682,98 euros al mes de mitjana. Tot i l’increment, el preu del lloguer a Terrassa continua per sota del de municipis de l’entorn com Rubí (734,35 euros al mes) o la veïna Sabadell, on el preu mitjà del lloguer se situa en els 728,86 euros al mes. Òbviament, continua a molta distància de ciutats amb les rendes més altes de Catalunya com a Barcelona (1,077,48 euros) o Sant Cugat, on el preu mitjà del lloguer està en 1.252,16 euros.

A les quatre ciutats mencionades el preu del lloguer va baixar entre setembre i desembre de 2022. On més a Barcelona (-45%) i a Sant Cugat (-36%). També a Catalunya, on va caure un 16,20 el preu del lloguer. A Terrassa, però, el preu continua pujant donat que a la ciutat es concentra bona part de la pressió sobre la demanda tant de lloguer com de compra, com també passa a municipis com L’Hospitalet de Llobregat, Badalona o Mataró. Amb la ciutat de Barcelona exhaurint el seu parc de lloguer i mantenint els preus més alts, l’efecte centrifugadora de la demanda es desplaça als municipis de la primera i la segona corona metropolitanes.

Des de la Cambra de la Propietat entenen que la implantació als promotors de la cessió del 30% a habitatge protegit a Barcelona i la possibilitat que s’acabi posant un topall al preu del lloguer “no són indicatius que hagin de millorar en un futur immediat i mediat“. Terrassa continua per sota de la mitjana de preu “en tenir més disponibilitat d’habitatges, tant el lloguer com en compra”. En aquest escenari, la diferència del preu del lloguer “encara serà superior, ja que hi ha molt sòl disponible, amb moltes promocions a fer donat que el terme municipal és un dels més grans de la Catalunya urbana”.

Terrassa és la ciutat que formalitza més lloguers, després de Barcelona
To Top