Terrassa

Col·loquen la primera pedra del parc de la República

El barri va celebrar l’inici dels treballs amb una festa popular

Jaume Ávalos, president de l'AVV de Sant Pere Nord, i Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, introdueixen un diari de dissabte al tub que, col·locat sota terra, certifica per a la història el primer dia de les obres del parc de la República / Arnau Alcalà

Festa grossa per a celebrar l’inici de les obres del parc de la República, a Sant Pere Nord. El barri es va bolcar dissabte en una celebració que va comptar amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor d’Obra Pública, Parcs i Jardins, Raúl Ibáñez i el regidor del Districte 6, Noel Duque, així com representants dels grups municipals.

/ ARNAU ALCALÀ

A la festa, a la pista situada darrere de la biblioteca del districte 6, hi van participar les entitats del barri, entre elles la colla dels Diables de Sant Pere Nord, el futbol Club Sant Pere Nord i l’associació de veïns. La celebració va arrencar amb una botifarrada a les 14 hores i va comptar amb tallers i un correfoc.

De manera especial, els alumnes i professora de l’escola de primària Joan Marquès Casals i de l’Institut Jaume Cabré, que l’any que es fusionaran com a Institut-Escola Feixes, van fer dos concerts per celebrar el nou espai públic, del que podran gaudir en poc més de dos anys. L’Ajuntament sosté que les obres del parc estaran enllestides l’estiu de 2025.

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart, parla amb el president de l’associació de veïns de Sant Pere Nord, Jaume Ávalos, en un moment de la celebració al parc de la República /Arnau Alcalà

Durant la celebració, que va ser una festa popular, l’associació de veïns de Sant Pere Nord va recordar en el seu discurs que dissabte “és un dia molt important per nosaltres. Per Sant Pere Nord aquest descampat és la nostra ‘terra promesa’, l’oportunitat de completar-nos com a barri, de fer-hi tots els projectes que necessitem”. Al futur parc de la República hi anirà un centre de dia i residència públics per a la gent gran, nous equipaments esportius i el nou edifici del CAP Terrassa Nord. L’entitat es va mostrar orgullosa d’haver “liderat aquesta llarga reivindicació”. Se sent, diu, “contenta amb el resultat del projecte, que ha estat molt treballat. Seguirem de prop tot el procés, per tal de fer-ho realitat”.

El Parc de la República serà una realitat el 2025

Col·loquen la primera pedra del parc de la República
To Top