Terrassa

Una aposta pel futbol platja al Bon Aire

L’EF Bonaire vol potenciar la pràctica dels esports de platja en el nou equipament

L’equip del Terrassa Bonaire és l’actual campió de la Champions femenina de futbol platja

L’Escola de Futbol Bonaire ha estat un dels grans impulsors del futbol platja a Catalunya. El club egarenc, actual campió de la Champions League femenina, vol fer un pas més apropant aquesta modalitat esportiva a la ciutat promovent la construcció d’una instal·lació específica destinada al futbol i a la resta de disciplines de platja, com l’handbol, el tennis o el voleibol. Aquest equipament formarà part del renovat espai del CN Terrassa al Pla del Bon Aire, on es projecta un complex en el qual s’apostarà de forma principal per la construcció de pistes de pàdel per transformar un espai degradat i deficitari en un modern conjunt esportiu que impulsarà mitjançant la participació econòmica d’un inversor extern.

El que fa uns anys semblava un projecte complicat de situar en el mapa esportiu de la ciutat, ara està a un pas de convertir-se en una realitat. “Volem fomentar el futbol platja amb la creació d’una escola i obrir la instal·lació a altres modalitats de platja, que són unes grans desconegudes. Aquests esports es poden practicar en localitats que no siguin de costa i a Terrassa es donen les condicions idònies en el projecte de futur del complex del CN Terrassa”, explica el president de l’EF Bonaire, Ildefons Doblas. “El projecte s’està acabant d’enllestir i és molt il·lusionant per les possibilitats de futur que ens obre. No volem fer una instal·lació tancada, sinó obrir vies de col·laboració en diferents direccions, per exemple amb les escoles de la ciutat perquè coneguin el nostre esport. O també promoure lligues socials. Hi ha molts camps per treballar.”

A la zona dels frontons es construirà el camp de futbol platja

Ildefons Doblas afegeix que un equipament de sorra pels esports de platja també ofereix possibilitats interessants en altres vessants, com la recuperació de lesions en l’àmbit esportiu.
Aquest espai destinat a la pràctica del futbol platja s’ubicarà en l’emplaçament actual dels frontons de les instal·lacions del Bon Aire. Caldrà enderrocar aquestes estructures per donar cabuda a un camp de 40×30 metres de dimensions i que comptarà amb graderies per acollir als espectadors en les competicions que es puguin realitzar en el futur. Part d’aquesta estructura destinada al públic serà fixa i una altra es podrà afegir en funció de cada esdeveniment que es faci. El projecte, amb un pressupost que s’està acabant de tancar, tindria dues fases d’execució, ja que en el futur es vol completar amb altres serveis complementaris a l’espai esportiu. Aquest camp de futbol platja estaria capacitat per acollir competicions estatals i internacionals de primer ordre en col·laboració amb la Federació Espanyola de Futbol.

Els costos

L’explotació del nou espai estarà a càrrec de l’EF Bonaire, encara que també hi ha oberta la possibilitat que participi la Federació Espanyola de Futbol. Aquest organisme també seria un dels que prendria part en el finançament de les obres de construcció. L’EF Bonaire negocia la incorporació d’un inversor extern per poder assumir el cost econòmic de la construcció d’aquesta instal·lació esportiva.

Ildefons Doblas manifesta que l’EF Bonaire assumeix el projecte com a propi i que té molt avançades les negociacions per fer front al cost dels treballs. “El CN Terrassa ens cedirà un espai. I la resta ho hem de capitanejar nosaltres. Si podem tenir una relació més estreta amb el CN Terrassa? No estem tancats a res, encara que la nostra intenció és mantenir la nostra personalitat. Però, de fet, en les competicions de futbol platja ja participem com a Terrassa Bonaire. Hi ha una bona sintonia amb el CN Terrassa per trobar sinergies interessants.”

De moment, falta per tancar aspectes tan determinants com el cost econòmic del nou espai esportiu i el calendari d’execució dels treballs, que aniria acompanyat del projecte de renovació de les instal·lacions que gestiona el CN Terrassa que contempla la construcció de 8 pistes de pàdel i la millora de la resta de l’equipament.

Una aposta pel futbol platja al Bon Aire
To Top