Terrassa

Ajuda de Terrassa a les víctimes del terratrèmol

L’Ajuntament subvencionarà projectes de quatre ONGs per a la compra de material

Efectes devastadors del terratrèmol del 6 de febrer

L’Ajuntament de Terrassa donarà suport a quatre ONG locals o amb delegacions a Terrassa que treballen a Turquia, Síria i Kurdistan per ajudar la població afectada pels terratrèmols que van assolar la zona el passat 6 de febrer.

A través de la convocatòria per a projectes d’ajuda humanitària d’emergència, es destinaran 40.000 euros als quatre projectes presentats, que contemplen l’adquisició de materials diversos com matalassos, mantes tèrmiques, kits de cuina, bidons per transportar i emmagatzemar aigua, lones per resguardar-se de les inclemències, kits d’higiene, paquets nutricionals, medicines i materials mèdics, entre altres accions.

Minut de silenci celebrat el 9 de febrer al raval de Montserrat

Els programes que rebran ajuts seran els següents:

Farmamundi: “Intervenció per a l’atenció a població turca i siriana en situació de major vulnerabilitat afectada pel terratrèmol al districte de Pazarcık, província de Kahramanmaras, Turquia”.

Fundació World Vision: “Suport a Aigua, Sanejament i Higiene per a famílies afectades pel terratrèmol al Nord-oest de Síria”.

-Comitè Català per a les Persones Refugiades (ACNUR): “Emergència Terratrèmols de Turquia i Síria”.

Creu Roja: “Resposta humanitària a les necessitats urgents de la població afectada pel terratrèmol de Turquia i Síria”.

Experiència

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, diu que Terrassa demostra, una vegada més, “estar al costat de les persones que més ho necessiten en moments de crisi humanitària” i creu que “la col·laboració amb les entitats que treballen directament a les zones afectades és la millor manera d’ajudar. L’experiència ens ha ensenyat que altres formes d’ajuda, com la recollida de materials, no són eficaces i que amb les subvencions directes ens assegurem de donar resposta a les necessitats de cada moment, a banda d’ajudar les economies locals”.

El consistori recorda que contribueix a pal·liar els efectes de les crisis humanitàries des de l’any 1992, “destinant una part del pressupost del servei de Solidaritat i Cooperació Internacional a l’ajuda d’emergència. Des de l’any 2018, es va crear una convocatòria de subvencions específica per a cobrir les necessitats en les emergències humanitàries, que s’obre al gener i es tanca al desembre”.

Ajuda de Terrassa a les víctimes del terratrèmol
To Top