Terrassa

5 films de terror rodats a Terrassa que pots veure a Netflix

T’agrada el cinema de terror? Gaudeixes clavat a la butaca amb l’ai al cor veient pel·lícules de Jaume Balagueró, Brad Anderson o Juan Antonio Bayona? Tens Netflix?

Si la resposta és sí, estàs d’enhorabona. Pots dedicar el fred cap de setmana que s’acosta a tancar-te a casa, apagar les llums, apagar el mòbil, posar-te davant d’un enorme bol de crispetes i preparar-te per passar por, molta por. A banda de Netfllix, pots trobar les nostres cinc propostes a d’altres plataformes.

Et presentem cinc títols imprescindibles per a qualsevol fan del cinema de por. Quatre d’ells van passar pel Festival de Sitges. Tots cinc s’han rodat a Terrassa, concretament al Parc Audiovisual, l’antic Hospital del Tòrax. Hi apareixen, entre d’altres, actors de la talla de Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Sigourney Weaver, Liam Neeson, Emma Vilarasau, Karra Elejalde i Aitana Sánchez-Gijón.

(1) LOS SIN NOMBRE (Jaume Balagueró,1999)

El primer llargmetratge del barceloní Jaume Balagueró va ser també el primer film que es va rodar a l’antic Hospital del Tòrax abans que fos l’actual Parc Audiovisual. Cinc anys després de l’assassinat d’una nena, la seva mare (Emma Vilarasau) rep una trucada: “Mama, sóc jo. Vine a buscar-me”. Davant d’aquesta terrorífica premissa, el cineasta que rodaria després “Frágiles”, “REC” i “Mientras duermes” adapta una fosca novel·la de l’escriptor anglès Rampsey Campbell. L’any 1999 va guanyar el premi “Méliès” d’Or europeu i a Sitges va guanyar el Méliès de plata com a millor pel·lícula, millor fotografia i millor actriu per a Vilarasau. “Jo no crec en fenòmens paranormals, però a l’Hospital del Tòrax vaig veure coses molt estranyes i vaig passar realment por”, va explicar Balagueró a Diari de Terrassa durant la presentació del film a Sitges. (Netflix i Filmin).

(2) EL MAQUINISTA (Brad Anderson, 2004)

El nord-americà Brad Anderson, director de “Session 9” (també rodada a Terrassa) i “Transsiberian”, va aterrar també al Parc Audiovisual per narrar la història de l’empleat d’una fàbrica amb un greu problema d’insomni. Christian Bale es va aprimar molts quilos per interpretar Trevor Reznik, un pertorbat i pertorbador personatge que no dorm i veu afectada la seva salut física i mental. “The machinist” és un film de pur terror que flirteja amb el surrealisme. Els anys l’han convertit en una pel·lícula de culte. (Netflix, Amazon Prime i Filmin).

(3) LA MONJA (Luis de la Madrid, 2005)

El muntador dels dos films anteriors i també d'”El espinazo del diablo”, de Guillermo del Toro, va estrenar l’any 2005 un “slasher” en un sinistre col·legi de monges. Els passadissos del Parc Audiovisual tornarien a veure’s recorreguts pel terror en aquesta història de sis joves internes que viuen atemorides per una abominable monja (la del títol). Un terrible secret reapareixerà 17 anys després, a l’estil de l'”IT” d’Stephen King. Apreciable debut en la direcció del muntador barceloní Luis de la Madrid. (Netflix, Filmin i Amazon Prime).

(4) [.REC] 4: APOCALIPSIS (Jaume Balagueró, 2014)

Quarta i fins ara darrera part del fenomen “Rec”. La periodista Ángela Vidal (Manuela Velasco, neboda de Concha Velasco) és la darrera supervivent d’aquella infecció en un edifici de l’Eixample. A la quarta part de la saga, la nostra heroïna preferida se les haurà de veure amb el mal dins d’un vaixell, A alta mar. Sense escapatòria possible. Per recrear les escenes del vaixell, Balagueró va rodar en un espai que coneix com ningú: els platós del Parc Audiovisual, a Terrassa. Som davant d’un film especialment pensat pels fans de la saga, amb “Niña Medeiros” inclosa. (Netflix, Disney + i Filmin).

(5) UN MONSTRUO VIENE A VERME (Juan Antonio Bayona, 2016)

Després d'”El orfanato” i “Lo imposible”, el realitzador format a l’ESCAC Juan Antonio Bayona va adaptar la novel·la de Patrick Ness (que signa també el guió) i va crear una meravella del setè art que es diu “Un monstruo viene a verme”. Tot i no ser estrictament un film de terror, “Un monstruo viene a verme” utilitza el format de conte de por per parlar de temes tant punyents com el “bullying” i el “càncer”. El tercer treball de Jota Bayona va dur fins a Terrassa estrelles de Hollywood com Sigourney Weaver, Liam Neeson, Felicity Jones i Geraldine Chaplin, a banda del nen protagonista, un esplèndid Lewis MacDougall. El film, que va guanyar 9 premis Goya, es va rodar en un 90% al Parc Audiovisual. Bayona coneixia bé l’espai, on es desenvolupava part de la seva “òpera prima”. Emprant cromes i tota mena d’efectes visuals, Bayona va fer la seva màgia i va transformar el sanatori terrassenc en un petit poble anglès. Sí, les escenes del cementiri també es van recrear a Terrassa. (Netflix, Amazon Prime i HBO max).

To Top