Terrassa

Insults racistes i agressió a un operari de la neteja de Terrassa

El fiscal demana dos anys de presó per als dos acusats

Treballadors de l'empresa municipal Eco-Equip / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Negre de merda, puto negre”, li van dir. “Et mataré”, van afegir. I li van donar un cop en el pit. Això considera provat el fiscal, que acusa dues persones de proferir insults racistes contra un empleat municipal de la neteja a Terrassa, i d’agredir-lo. Demana per a cadascun d’ells dos anys de presó i multes, i que paguin 135 euros d’indemnització a la víctima, un escombriaire d’Eco-Equip.

Els fets van tenir lloc el 9 de febrer del 2021 a la carretera de Rellinars, a l’altura del carrer de Monturiol, a les 17 hores. El Ministeri Fiscal assegura que els acusats van actuar moguts “pel menyspreu, rebuig i animadversió cap a les persones de pell negra” i tenien la voluntat de menyscabar la dignitat del treballador al qual es van dirigir. L’home estava netejant el carrer quan els processats el van insultar. “Et mataré, t’hauria d’haver pegat amb la pota de cabra”, li van dir, segons el Ministeri Públic. Va intervenir-hi la Policia Municipal.

Contusió

Els sospitosos van colpejar l’operari en el costat dret i li van provocar una contusió al tòrax. El fiscal afirma que els encausats són autors d’un delicte contra la integritat moral, en concurs amb un delicte de lesió de la dignitat de les persones; d’un delicte lleu de lesions i d’un delicte lleu d’amenaces.

El cas ha estat tramitat al jutjat d’instrucció número 4 de Terrassa

En el cas d’un dels imputats concorre la circumstància agreujant de reincidència. Pel primer delicte, la petició de pena és de dos anys de presó i 5.400 euros de multa. Pel segon, de 1.350 euros de multa, la mateixa quantia que regeix per al tercer delicte.

Si prosperen els termes de l’acusació pública, els reus no podran acostar-se a menys de mil metres de la víctima per un temps superior en un any al de la pena de presó que se’ls imposi. L’Audiència Provincial de Barcelona ha assenyalat el judici per a dijous 2 de març.

Insults racistes i agressió a un operari de la neteja de Terrassa
To Top