Terrassa

La Generalitat ampliarà també el CAP Sud de Terrassa

Més compromisos de Salut amb la ciutat

Entrada del CAP Terrassa Sud, a l'avinguda de Can Jofresa

L’ampliació del CAP Terrassa Sud també està inclosa en el llistat de projectes que ha assumit aquest divendres la Generalitat en la visita del conseller de Salut, Manel Balcells, a Terrassa.

Així ho ha avançat la Comissió d’Entitats per la Sanitat Pública de Terrassa, que ha participat en una reunió amb el conseller al CAP Can Roca i que ha acollit amb satisfacció els compromisos de la conselleria i l’Ajuntament. Aquest cedirà terrenys a la Generalitat per a la construcció del nou CAP Terrassa Nord i d’CUAP i un nou CAP al carrer de Pau Marsal.

La posada en marxa d’aquests equipaments, prevista per a finals del 2026, “ha d’anar acompanyada de l’augment de personal sanitari”, diu la plataforma.

La comissió destaca que la conselleria ha reconegut “les deficiències històriques que pateix la ciutat de Terrassa” en matèria de salut i afirma que, degut a aquesta situació, “es proposa un Pacte de Salut específic per a Terrassa”. Però aquesta estratègia, adverteix, “ha d’ anar acompanyada del corresponent calendari, pressupost i augment de personal sanitari, que si es duu a terme pot significar un punt d’ inflexió”.

Compromisos institucionals

La plataforma valora els compromisos de nous equipaments sanitaris, però demana que aquests compromisos siguin institucionals i no depenguin de partits. S’han d’executar “governi qui governi”, i per això s’ha sol·licitat al conseller “la continuïtat de les reunions per fer-ne un seguiment”.

“La implantació d’ aquestes infraestructures ha d’ anar acompanyada de l’ augment de personal sanitari i que això faci possible la recuperació de metges especialistes als centres d’ atenció primària. Aquest és un pla a llarg termini, per tal de que entri en funcionament a l’ any 2027, però hem posat de manifest que les necessitats de la ciutadania s’ han d’ atendre immediatament”, indica la comissió. Per aquest motiu, continuarà exigint solucions “per a la reducció de les llistes d’ espera, per a una atenció presencial dels metges de família i per a la millora en l’ accessibilitat en la concertació de les visites a l’ atenció primària”.

La Generalitat ampliarà també el CAP Sud de Terrassa
To Top