Terrassa

Terrassa readjudicarà el servei de menjador escolar a Mediterránea de Cátering

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic considera el defecte de forma de la seva proposta no no era raó suficient per excloure-la del procés

/ Arxiu

L’Ajuntament de Terrassa prendrà en consideració la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) i farà una nova proposta d’adjudicació del servei de menjadors escolars a l’empresa Mediterránea de Cátering. La previsió és que l’empresa es faci càrrec del servei a partir del setembre i d’aquesta manera es desbloquegi el procés de licitació, que estava aturat des de l’estiu del 2021 arran de la interposició de dos recursos contra l’adjudicació d’aquesta prestació a la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai).

El Govern municipal va adjudicar inicialment el servei de menjadors a la Fundesplai el juliol del 2021. Va desestimar l’oferta de l’actual adjudicatària, Sehrs, entenent que presentava una oferta temerària, i també la Mediterránea de Càtering “perquè no va presentar tota la documentació requerida”. Aquestes dues empreses, però, van recórrer la resolució del concurs i el procés de licitació va quedar aturat, una situació davant la qual l’Ajuntament va prorrogar el contracte amb Sehrs, primer fins a desembre i després fins al juny.

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha resol ja els dos recursos (va comunicat la seva decisió a l’Ajuntament el passat 10 de febrer) i desestima el de Serhs, mentre que considera que el defecte de forma de Mediterránea de Cátering no era raó suficient per excloure-la del procés. Per aquest motiu, i tenint en compte que l’empresa va obtenir millor puntuació que Fundesplai l’Ajuntament farà una nova proposta d’adjudicació a Mediterránea de Cátering, que haurà de completar la tramitació necessària per finalitzar la licitació.

La nova adjudicatària assumirà la gestió dels menjadors amb l’inici del curs 2023-2024, un cop finalitzi el contracte amb Sehrs. El nou contracte especifica que Mediterránea ha d’integrar totes les persones que treballen per a Serhs als menjadors de Terrassa, amb les mateixes condicions laborals. “Els Serveis d’Educació monitoritzaran la prestació del servei i destinaran personal a fer inspeccions aleatòries als menjadors per assegurar la qualitat necessària”, destaquen des de l’Ajuntament.

“L’empresa haurà de dur a terme també una gestió adequada del temps lliure dels infants que vagi en consonància amb el projecte educatiu de cada escola, en la línia Educació 360”, diu el Govern municipal.

“Els recursos presentats per les empreses han allargat excessivament el procés i han perjudicat els interessos de tota la comunitat educativa, però per fi podrem adjudicar el servei amb les noves condicions, que són fruit del consens i que han de millorar el servei de menjador en tots els sentits: qualitat alimentària, oferta de menús, comunicació amb les famílies i, en general, tota la gestió del servei”, explica la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana.

Sehrs no tindrà el servei de menjador escolar a Terrassa

Terrassa readjudicarà el servei de menjador escolar a Mediterránea de Cátering
To Top