Terrassa

5 sales de cinema de Terrassa on vas somiar ser protagonista

A Terrassa, en els anys vuitanta, proliferaven les sales de cinema en uns temps on era una de les opcions de lleure més habituals entre la ciutadania

El Cinema Rambla va passar a ser un multisales, fins que va tancar i es va convertir en una botiga de roba

A aquestes sales vam somiar i imaginar mil i una aventures, en les quals érem protagonistes indiscutibles de les històries. Eren moments de lleure que aprofitàvem per poder veure pel·lícules tan entranyables com “E.T.” o “La història interminable”, d’aventures com les de l’arqueòleg “Indiana Jones” o “Acorralado“, comèdies esbojarrades com “Aterriza como puedas” o “Los Cazafantasmas“, films futuristes com “Terminator” o “Blade Runner” o de més terrorífiques com “El resplandor” o “Pesadilla en Elm Street“.

Llavors, els anys vuitanta, s’anava molt al cinema i era una de les distraccions més habituals entre la ciutadania, que esperava amb paciència (eren temps en els quals les estrenes arribaven uns mesos més tard), que s’exhibissin les de més renom. Actualment, amb tanta plataforma, això d’anar a veure una pel·lícula ha decaigut una mica i, la desaparició de moltes d’aquelles sales i altres que van venir, n’és la seva mostra principal.

(1) CINEMA RAMBLA


Com el seu nom revela, estava situat al bell mig de la rambla d’Ègara. Construït a la dècada dels anys 30, es va remodelar en els noranta, convertint-lo en unes multisales, que va acabar convertint-se en una botiga de roba molt coneguda.

(2) CINEMA RECREO

On estava ubicat el Cinema Recreo, es van edificar habitatges / Records de Terrassa

Va començar a funcionar l’any 1912, primer com a teatre, i estava ubicat al carrer d’Iscle Soler, cantonada amb carrer de Cisterna. L’any 1985 va tancar definitivament les portes i en el seu lloc es van construir edificis d’habitatges.

(3) CINEMA PRINCIPAL

També concebut com a teatre, es va inaugurar a mitjan segle XIX. Durant un temps també es van projectar pel·lícules, a més d’acollir obres de teatre, si bé, a finals dels anys 60, ja només era un cinema. Ara és de propietat municipal i s’hi celebren tota classe d’esdeveniments.

(4) CINEMA AVENIDA

El Cinema Avenida va passar a ser la seu de diverses discoteques / Records de Terrassa

Estava al barri de Ca n’Anglada i va servir de refugi per a moltes persones que ho havien perdut tot en la fatídica riuada de 1962. Amb el pas dels anys, l’espai que ocupava va ser la seu de diverses discoteques.

(5) CINEMA REGINA


També va ser una sala de teatre fins que, l’any 1963, es va convertir en un cinema. A principis dels anys 80, va passar a ser un bingo i, més tard, va ser la seu de l’Stunt Laser, on es jugava a una mena de guerra espacial. Després d’uns anys tancat a qualsevol activitat, ara està a punt de recuperar-se com a teatre.

To Top