La Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal de Terrassa explicarà el proper dimarts, 31 de gener, el seu programa de prevenció contra l’assetjament escolar. L’exposició s’inclourà en una jornada formativa centrada en aquesta temàtica i dirigida específicament als cossos policials d’arreu de Catalunya. La jornada, organitzada pel cos municipal i en la que hi col·labora l’Escola La Granja Ability Training Center, es durà a terme en instal·lacions d’aquesta entitat a Santa Maria de Palautordera.
El programa té la finalitat que els agents de les unitats de proximitat i, en concret, aquells que duen a terme sessions de formació i sensibilització a les escoles, associacions i entitats, “disposin de més eines i recursos per treballar l’assetjament i la gestió de les emocions”. També, que puguin tenir com a referència “el model instaurat per la Policia Municipal de Terrassa, per tal d’adaptar-lo a la realitat dels seus municipis”.
50 agents
En la jornada participaran uns 50 agents procedents de diverses policies locals de Catalunya, com Sant Boi de Llobregat, L’Hospitalet, Barcelona, Cubelles, Vilanova del Camí, Begues o Les Franqueses del Vallès. També hi assistiran mossos d’esquadra. Els agents rebran una formació a càrrec de l’educadora emocional Cristina Gutiérrez-Lestón, directora de L’Escola La Granja, sobre empatia i gestió de les emocions. Gutiérrez-Lestón ha participat en els darrers mesos en diverses activitas amb el cos local terrassenc.
La regidora de Via pública, Protecció Civil i Seguretat, Patricia Reche, que participarà en la jornada de formació, considera “molt important” impulsar formacions policials com la que lidera la Policia Municipal de Terrassa: “Primer, perquè són una bona eina per compartir pràctiques d’èxit entre cossos per tal que puguin ser replicades a altres llocs, com en el cas del programa contra l’assetjament escolar del nostre cos municipal. I, en segon lloc, també perquè ens permeten seguir avançant cap a la policia de proximitat que volem”.
La URMEC presentarà el seu servei de prevenció contra l’assetjament, que es va posar en marxa l’any 2020 per lluitar i prevenir l’assetjament entre infants i joves tant dins com fora de les aules.
L’any 2022 la URMEC va dur a terme més de 70 sessions sobre assetjament escolar, arribant a més de 2.200 alumnes, i va treballar en 13 casos d’assetjament a la ciutat, que van poder ser resolts en treball conjunt amb les escoles, les famílies i la policia.