Terrassa

Torna la Marató i dissabte obre el Banc de Sang de Mútua

La campanya de donacions finalitza el pròxim 20 de gener

L’objectiu és recuperar les reserves després de Nadal i de l’augment de casos de grip / alberto tallón

Aquest divendres s’ha posat en marxa la Marató de Donants de Sang de Catalunya, una campanya que s’allargarà fins al 20 de gener i que aquest dissabte mantindrà obert el Banc de Sang de MútuaTerrassa (de 9 a 14.30 hores).

L’objectiu és remuntar les donacions i restablir les reserves, que s’han vist afectades per Nadal i per l’augment de casos de grip.

Per trencar aquesta tendència, durant la setmana del 13 al 20 tots els punts de donació recuperen el to festiu. Al llarg d’aquests dies, s’espera que més de 10.000 persones vagin a donar als principals hospitals catalans i a les més de 60 campanyes mòbils repartides per tot el territori.

El lema d’aquesta campanya és “donar sang sona bé”. Amb ell, el Banc de Sang vol animar més persones a fer aquest acte solidari, generós i altruista.

Aquest 2023 caldran 260.000 donacions a Catalunya

A través d’àudios de persones conegudes, com Judit Mascó, Tomàs Molina o Jordi Sánchez, entre altres; de persones que han necessitat sang i de persones implicades en la donació, l’entitat omple aquests dies les converses de whatsapp amb notes de veu animant a donar sang.

Durant el 2022 la donació va augmentar respecte a l’any anterior. Gràcies a aquestes donacions s’han pogut assegurar tots els tractaments, i s’ha aconseguit que no falti sang als hospitals catalans. Però la previsió per aquest 2023 és que caldran 260.000 donacions a Catalunya. 3 de cada 10 transfusions que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer.

De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts.

Torna la Marató i dissabte obre el Banc de Sang de Mútua
To Top