Terrassa

Una gentada al Juguem+ al Parc de Sant Jordi de Terrassa

La visita del Xiu-Xiu contribueix a l’èxit del Juguem+

Molts infants han penjat desitjos en un arbre / ALBERTO TALLÓN

Fins aquesta tarda de dilluns, unes 1.500 persones havien passat pel saló Juguem+ de Terrassa, que ja no és ben bé un saló perquè se celebra al Parc de Sant Jordi i ha convertit els voltants de la Masia Freixa en camp d’esports, taller de pintura, vol de contes, circ, teatre de titelles, màgia, maquillatge i aquest dilluns, amb la visita del Patge Xiu-Xiu, en cua de centenars de persones expectants per lliurar a l’emissari real les cartes dirigides als Reis d’Orient.

La visita del patge ha donat un cop multitudinari a un certamen que ja estava obtenint un considerable èxit en aquesta mudança plena a l’aire lliure i concentrada en l’emblemàtic parc. A baix es duia a terme una sessió de voleibol a càrrec del CN Terrassa. A dalt, la gentada en cua donava la volta a la Masia Freixa mentre membres de l’associació de veïns de Ca n’Aurell repartien pa i xocolata.

Ester Nosàs, la presidenta de l’entitat veïnal, i els seus companys Felipe Torrecillas, Juan Matarín i Joana Egea distribuïen amb un somriure el berenar especial i no han trigat gaire a desfer-se de les 400 bosses preparades per a aquesta comesa nutritiva. I a pocs metres, Kandy Guerrero i les seves companyes de l’associació Els Dols ajudaven els més petits a penjar d’un arbre de cartó els seus desitjos de pau per a aquest any nounat.

Canalla nerviosa

Gent per aquí, gent per allà, i el Xiu-Xiu rebent canalla nerviosa, amb la il·lusió penjada als ulls “Jo, Nil, jo em dic Pau i aquí està la Lola, i aquests dos són germans”. Un grup de nens contestava amb l’atropellament de l’expectació a les dues patgesses que filtraven amb les seves primeres preguntes als qui després, ja, corrien a asseure’s en les faldilles del Xiu-Xiu i a desgranar respostes tímides sobre l’any passat, si es van portar bé, si han demanat moltes coses als Reis d’Orient, i per últim, aquesta carta que arribava al patge de mans tremoloses d’un infant.

La visita del Patge Xiu-Xiu ha generat cues / Alberto Tallón

Mentrestant, a l’Aina calia ajudar-la a pujar perquè pengés el seu missatge en l’arbre d’Els Dols, i els veïns de Ca n’Aurell donaven pa i xocolata, i allò era un formiguer d’espertenecs nadalencs al costat de les formes sinuoses i clares de la Masia Freixa, la joia modernista de Terrassa. La Kandy subministrava dibuixos perquè els infants els acolorissin en les taules disposades per a això.

El Juguem+, que abans se celebrava al recinte firal del passeig del Vint-i-dos de Juliol, va obrir portes en el seu nou emplaçament el 29 de desembre. Es va celebrar també l’endemà, i aquest dilluns, i aquest dimarts, i dimecres. Fins aquest dilluns, unes 1.500 persones havien passat pel parc per participar en les múltiples activitats.

Infants en un taller de pintura / Alberto Tallón

El circ amb Tub d’Assaig, dijous passat, va concitar al gruix de visitants, sense comptar la gentada del Xiu-Xiu d’aaquest dimarts a la tarda i el vespre. “L’experiència està sent molt bona, amb una gran acollida. El clima d’aquests dies passats ha contribuït també a l’èxit”, comentava Genís Vega, encarregat de producció de l’esdeveniment. “Creiem que repetirem”, conclou.

El que resta

Aquest dimarts i aquest dimecres seran els darrers dies del Juguem+. Aquest dimarts, de 10.30 a 13 hores, se celebrarà un taller de Nadal del Museu de Terrassa, per a nens i nenes de 4 a 12 anys. Alhora, un CrossFit Kids en família amb CrossFit Occidental, i d’11 a 13.30, “Jocs i contes de tota la vida” a càrrec de Terrassenca de Jocs – Vadejoc i narradores de Vet Aquí Que, activitat que es repetirà de 16 a 18.30 hores . En paral·lel, “futsal per a tothom, amb Club Egara Futsal i Projecte CSMA Futsal”, a més d’iniciació en l’handbol amb el club Handbol Terrassa i una exhibició de voleibol. Per a aquest dimecres, un altre taller de Nadal del Museu de Terrassa, més jocs i més contes tradicionals, més volei i futsal, i un espectacle de clown i titelles a càrrec de La Guilla Teatre

Una gentada al Juguem+ al Parc de Sant Jordi de Terrassa
To Top