Terrassa

El calendari fiscal del 2023 endarrereix el pagament de l’IBI al mes de març

La implementació d’una àrea personal dins l’Oficina Virtual Tributària porta l’Ajuntament de Terrassa a posposar el cobrament

El Ple municipal del mes de desembre va aprovar definitivament la proposta d’Ordenances Fiscals del Govern per a l’exercici 2023, que presenten com a principal novetat la posada en funcionament d’un nou gestor tributari que millorarà la gestió dels tributs de l’Ajuntament i els farà més entenedors a la ciutadania.

Durant el primer trimestre de l’any, la ciutadania de Terrassa disposarà de la seva pròpia àrea personal dins l’Oficina Virtual Tributària (OVT). Des d’aquesta oficina online podran accedir al seu Compte Fiscal Personal, pagar impostos, taxes i multes, sol·licitar beneficis fiscals i consultar rebuts pagats i pendents, multes, etc., entre d’altres funcionalitats.

Està previst fer la migració de les dades al nou sistema durant el mes de febrer del 2023, fet que comportarà enguany una modificació del calendari fiscal per evitar qualsevol possible incidència. En concret, es posposa la data de pagament de l’Impost de Bens Immobles (IBI), de manera que el càrrec únic i el càrrec del primer termini de domiciliació s’endarrereixen un mes i passa de l’1 de febrer a l’1 de març; els altres terminis de domiciliació de l’IBI seran el 2 de maig, l’1 de juny, el 3 de juliol, el 2 d’octubre i l’1 de desembre. La resta de tributs municipals mantenen els mateixos terminis dels darrers exercicis:

  • Impost sobre Béns Immobles urbans, rústics i de característiques especials: de l’1 de març al 2 de maig
  • Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica: del 17 d’abril al 16 de juny
  • Impost sobre Activitats Econòmiques: del 16 de maig al 17 de juliol
  • Taxa sobre la gestió de residus municipals: de l’1 de juny a l’1 d’agost
  • Taxa per Guals: del 15 de setembre al 14 de novembre

Davant l’actual context econòmic, marcat per una pujada constant dels preus al consum, les Ordenances Fiscals aprovades pel Ple congelen la pressió fiscal municipal per tercer any consecutiu, amb la finalitat de no augmentar la càrrega sobre la ciutadania i les empreses.

El govern congela impostos per tercer any consecutiu

El calendari fiscal del 2023 endarrereix el pagament de l’IBI al mes de març
To Top